Νάουσα: Πίστεψαν hoax και βγήκαν εναντίον μεταναστών με μπροστάρη “Μακεδονομάχο”

Νάουσα: Πίστεψαν hoax και βγήκαν εναντίον μεταναστών με μπροστάρη “Μακεδονομάχο”
pena.press

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μερικοί από τους συγκεντρωμένους έκαναν κομβόι διαμαρτυρίας και βρέθηκαν έξω από τα ξενοδοχεία της Νάουσας που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες

Με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών να συνεχίζεται από τα νησιά στην ενδοχώρα, αντιδράσεις προκαλεί σε τοπικές κοινωνίες της ηπειρωτικής Ελλάδας η εγκατάστασή τους.

Χθες το βράδυ, περίπου 100 κάτοικοι της Νάουσας στην Ημαθία συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη διέλευση τριών λεωφορείων με μετανάστες και πρόσφυγες μετά από πληροφορία που διέρρευσε. “Μπροστάρης” μάλιστα ήταν κάτοικος ντυμένος “Μακεδονομάχος” με φουλ σχετική… αμφίεση.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την άφιξη των μεταναστών. Πάντως, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, περίπου στη 01.00 ενημερώθηκαν ότι δεν θα έρθουν αλλοδαποί στην περιοχή τους και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Νάουσας, τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Για τις τελευταίες εξελίξεις εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική αρχή Νάουσας αναφέροντας ότι τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά και ενημερώνοντας πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά κι άλλων στην περιοχή.

Η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας από το Υπουργείο Εσωτερικών  και εκπροσώπους των ξενοδόχων, τις προηγούμενες ημέρες σε  δύο ξενοδοχεία της Νάουσας έχουν έρθει συνολικά 193 πρόσφυγες – μετανάστες.

Συγκεκριμένα,  στην μια ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 115 άτομα, εκ των οποίων 70 παιδιά και νεογέννητα βρέφη, καθώς και 45 ενήλικες γονείς και ηλικιωμένοι.

Αντίστοιχα, στην δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 78 άτομα, εκ των οποίων 50 γονείς και ηλικιωμένοι, 20 παιδιά και 8 βρέφη κάτω των 3 ετών.

Επισημαίνεται ότι η έλευση των οικογενειών των μεταναστών συμφωνήθηκε μεταξύ των ιδιωτών ξενοδόχων και του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου  ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας  Καρανικόλας με το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε την προφορική δέσμευση  ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την έλευση επιπλέον μεταναστών στη Νάουσα.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Νάουσας παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών,  τους ξενοδόχους της πόλης, τις αστυνομικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή διαμονή των οικογενειών των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα