Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Πάνω σε βαρέλι εντοπίστηκε ο Αιγύπτιος που διασώθηκε

Διαβάζεται σε 2'
Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου
Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου EUROKINISSI

Ο Αιγύπτιος ναυτικός που σώθηκε από το ναυάγιο στη Λέσβο βρέθηκε πάνω σ’ ένα βαρέλι. Είναι καλά στην υγεία του.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, εν μέσω θαλασσοταραχής.

Στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αίγυπτο προς Τουρκία, επέβαιναν 14 άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη διασωθεί και μεταφερθεί στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, ο οποίος εντοπίστηκε από ελικόπτερο πάνω σε ένα βαρέλι και παρά το ότι είχε τραύματα στο κεφάλι, είναι καλά στην υγεία του. Άλλοι 10 Αιγύπτιοι, ένας Ινδός και δύο Σύροι αγνοούνται.

Στην περιοχή πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν οκτώ παραπλέοντα πλοία δεσμευμένα από τον θάλαμο επιχειρήσεων, οκτώ από τον θάλαμο έρευνας και διάσωσης, δύο ελικόπτερα, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω κακοκαιρίας.

Το φορτηγό πλοίο “Raptor” με σημαία Κομόρες ήταν έμφορτο με αλάτι.

Περίπου 6.000 τόνοι βρίσκονταν στα αμπάρια του με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Οι πληροφορίες λένε ότι τα ξημερώματα ο καπετάνιος συνάντησε κακοκαιρία και μάλιστα πλευρικό άνεμο, έως 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα