Ναυάγιο στην Πύλο: Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο – “Το λιμενικό προσπάθησε να δέσει σκοινί στο αλιευτικό, μίλησε με τον καπετάνιο”

Ναυάγιο στην Πύλο: Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο – “Το λιμενικό προσπάθησε να δέσει σκοινί στο αλιευτικό, μίλησε με τον καπετάνιο”
Επιχείρηση του λιμενικού ανοικτά της Πύλου INTIME NEWS

Τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν το αλιευτικό σκάφος βουλιάξει ανοικτά της Πύλου περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης μιλώντας στο Channel 4.

Συνέντευξη στο Channel 4 για όσα εκτυλίχθηκαν πριν από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε η ελληνική ακτοφυλακή με το αλιευτικό.

Ο κ. Λογοθέτης, αρχικά έκανε λόγο για “ένα πολύ παλιό πλοίο που δεν θα έπρεπε να μεταφέρει τόσους πολλούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι πάνω στο πλοίο δεν ήξεραν αν έπρεπε να αφήσουν τις ελληνικές αρχές να τους σώσουν ή αν θα έπρεπε να συνεχίσουν για την Ιταλία”, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το αν οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να δέσουν σκοινί στο σκάφος.

Ο ίδιος απάντησε: ““Προσπάθησαν να δέσουν σκοινί στο σκάφος πολύ νωρίτερα. Αυτό έγινε δύο ώρες πριν βουλιάξει το πλοίο και αυτό ήταν στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να διαπραγματευτούμε τη διάσωση. Το έκαναν γιατί ήθελαν να προσεγγίσουν το πλοίο. Όπως μάς περιέγραψε ο καπετάνιος από το δικό μας λιμενικό, προσπαθήσαμε να κινηθούμε παράλληλα με το πλοίο ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, αλλά το αρνήθηκαν”.

Σε ερώτηση για το αν η ελληνική ακτοφυλακή επικοινώνησε με ανθρώπους του πλοίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο σημείωσε: “Μίλησαν με τον καπετάνιο και με άλλα μέλη από το πλήθος εκεί. Δεν φορούσαν στολές, αλλά μιλούσαν με όσους ανταποκρίνονταν”.

Επίσης, πρόσθεσε: “Ποτέ δεν θέλουμε να προκαλούμε μεγαλύτερη ανησυχία στους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε ένα τέτοιο σκάφος από αυτή που ήδη έχουν. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε συμβεί αν είχαμε κινηθεί με βιαιότητα και το σκάφος είχε ανατραπεί εξαιτίας μίας προσπάθειάς μας”.

Τέλος, σχετικά με τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για pushbacks από πλευράς ελληνικών αρχών, ο ίδιος αρνήθηκε: “Η Ελλάδα δεν κάνει pushbacks. Η Ελλάδα απλά υπερασπίζεται τα σύνορά της”.

Δείτε τη συνέντευξή του μετά το 4ο λεπτό:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα