Nάξος: Η αστυνομία σταμάτησε παράνομο “καθαρισμό” παραλίας σε περιοχή Natura 2000

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Άλλη μία παράνομη επιχείρηση “καθαρισμού” παραλίας που βρίσκεται εντός περιοχής Νatura 2000 σταμάτησε η Αστυνομία της Νάξου.

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά είναι γεγονός. Για 8η, τουλάχιστον, φορά μέσα στο 2024 η νομιμότητα στη Νάξο παραβιάζεται ευθέως με την αστυνομία μάλιστα να επεμβαίνει άμεσα και να σταματά παράνομο καθαρισμό παραλίας που ανήκει σε περιοχή Νatura.

Όλα έγιναν το Σάββατο το πρωί στην παραλία της Γλυφάδας στη Νάξο. Κάτοικος είδε το τρακτέρ να σαρώνει την παραλία σε προσπάθειας “καθαρισμού” της, αν και από το νόμο απαγορεύεται ρητά ο καθαρισμός με μηχανικά μέσα σε περιοχές Natura όπως αυτή.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία η οποία, γνωρίζοντας πλέον τη νομοθεσία (έχει επέμβει άλλωστε τόσες φορές), σταμάτησε άμεσα το έργο και οδήγησε το τρακτέρ εκτός παραλίας.

cycladesopen.gr

Αυτό που προκαλεί, πλέον, εντύπωση είναι γιατί ο Δήμος της Νάξου, με του οποίου την εντολή γίνονται τα “έργα”, επιμένει σε μία πρακτική που παραβιάζει το νόμο.

Από την αρχή του 2024 το εν λόγω τρακτέρ, που ανήκει σε συγκεκριμένο εργολάβο, επιδίδεται σε “καθαρισμούς” σε προστατευόμενες και μη παραλίες. Αρχισαν πολύ νωρίς, σχεδόν από το χειμώνα, από τον Αγιο Γεώργιο και συνέχισαν στον Αγιο Προκόπη, στην Αγία Αννα, στην Πλάκα, στον Αμύτη, στην Μικρή Βίγλα και στους Αϊ Γιάννηδες. Από τα περισσότερα περιστατικά υπάρχει πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό.

Στην περίπτωση του Σαββάτου και μετά την απομάκρυνσή του από το σημείο, ο οδηγός του τρακτέρ πάρκαρε το όχημα στην επιχείρηση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο συνοδεία αστυνομίας.

Για την ιστορία, η εργολαβία για τους “καθαρισμούς”, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 115.000 ευρώ.

Οι πολίτες, κοντολογίς, πληρώνουν για ένα έργο το οποίο αναγκάζεται να σταματά συχνά-πυκνά η αστυνομία λόγω της προφανούς έλλειψης νομιμότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα