Νάξος: Κλειστό το αεροδρόμιο – Αεροπλάνο έπεσε σε χαντάκι

Νάξος: Κλειστό το αεροδρόμιο – Αεροπλάνο έπεσε σε χαντάκι

Συναγερμό σήμανε στη Νάξο το ατύχημα αεροσκάφους που βγήκε εκτός πορείας λίγο πριν την απογείωση. Το αεροδρόμιο του νησιού θα παραμείνει κλειστό, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αεροσκάφος της Sky Express που ήταν έτοιμο προς απογείωση από το Αεροδρόμιο της Νάξου, βρέθηκε εκτός πορείας κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησης και κατέληξε σε χαντάκι.

Οι φορείς του νησιού κινητοποιήθηκαν άμεσα, τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν, ωστόσο το τοπικό αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για την υπόλοιπη ημέρα.

Ακυρώθηκε η πτήση (τελευταία για σήμερα) της Olympic Air από την Αθήνα προς Νάξο και οι σαράντα περίπου επιβάτες της Sky Expres έχουν μεταφερθεί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο λιμάνι της Νάξου όπου και αναχώρησαν για την Αθήνα

Οι άνθρωποι του αεροδρομίου ενημέρωσαν της αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον περιμένουν την έλευση των κατάλληλων μηχανημάτων, ώστε να μεταφερθεί το αεροσκάφος (ΑΤR 42) της SKY Express εκτός διαδρόμου για να μπορέσει αύριο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο καθότι με τα σημερινά δεδομένα, αυτό μοιάζει αδύνατον.

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι “στις 17:30 το απόγευμα, της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019, ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ART42 κατά την διάρκεια τροχοδρόμησής του για να πάρει θέση για απογείωση βγήκε εκτός διαδρόμου. Άμεσα κινητοποιηθήκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 46 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα της πτήσης, (κωδικός GQ 405), από Νάξο για Αθήνα εκκένωσαν το αεροπλάνο από την σκάλα χωρίς να καταγραφεί ούτε ένας τραυματισμός”.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νάξου στο σημείο του ατυχήματος βρεθήκαν από την πρώτη στιγμή “το Πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο και η Ελληνική Αστυνομία. Ενημερώνουμε επίσης ότι στις 20:30 το βράδυ έφτασε με ελικόπτερο στο νησί κλιμάκιο μηχανικών της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα που έχουν διαθέσει οι φορείς του νησιού να απομακρύνουν το ελικοφόρο με ασφάλεια από το σημείο που βγήκε εκτός διαδρόμου απογείωσης. Όλοι οι επιβάτες με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας αναχώρησαν για Αθήνα με το πλοίο”. Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Από την ΥΠΑ έχει εκδοθεί σχετική Notam για το συμβάν και το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να μετακινηθεί το αεροσκάφος από το σημείο που βγήκε έκτος πορείας σε ασφαλές θέση στάθμευσης του αερολιμένα. Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα