Νάξος: Παράνομη αμμοληψία σε περιοχή Νatura στο Πυργάκι

Διαβάζεται σε 1'
Νάξος: Παράνομη αμμοληψία σε περιοχή Νatura στο Πυργάκι
naxostimes

Παράνομη αμμοληψία καταγγέλθηκε το πρωί της Κυριακής σε περιοχή NATURA στο Πυργάκι της Νάξου.

Στον Αστυνομικό Σταθμό Φιλωτίου οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι χειριστές των μηχανημάτων που το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούσαν αμμοληψία στο Πυργάκι της Νάξου.

Σύμφωνα με καταγγελία πολιτών στο naxostimes.gr, το πρωί της Κυριακής, σκαφτικά μηχανήματα πραγματοποιούσαν παράνομη αμμοληψία.

Την ίδια καταγγελία δέχτηκε και ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» που άμεσα ειδοποίησε τις αρχές.

Συγκεκριμένα, τσάπα έπαιρνε την άμμο από αμμόλοφους και δίπλα από τους κέδρους, και τη φόρτωνε σε φορτηγό που την άδειαζε σε παρακείμενη παραλία, ενώ υπάρχουν και αναφορές που κάνουν λόγο για απομάκρυνση της άμμου εντελώς από την ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μέχρι την ώρα που οι Αστυνομικές αρχές φτάσουν στο σημείο και να σταματήσουν οι χωματουργικές δραστηριότητες, είχαν ήδη φορτωθεί και απομακρυνθεί, 6 φορτηγά με άμμο. Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της Κίνησης «Σώστε τις παραλίες Νάξου» που αργότερα κλήθηκαν να καταθέσουν για το συμβάν όπως κατάθεση έδωσαν και μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας οι χωματουργικές εργασίες σταμάτησαν και οι χειριστές -4 άτομα- οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Φιλωτίου όπως και μάρτυρες του συμβάντος όπου και κατέθεσαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα