Νοσοκομείο Ικαρίας: Καταγγελίες για “τραγικές ελλείψεις και εγκληματικά κενά”

Νοσοκομείο Ικαρίας: Καταγγελίες για “τραγικές ελλείψεις και εγκληματικά κενά”
Ικαρία eurokinissi

Με καταγγελία του ο Συλλόγος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας απαριθμεί τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, τονίζοντας πως έτσι "τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών". Αναλυτικά όσα επισημαίνουν.

Έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας ο οποίος τονίζει ότι “η εφημέρευση στις δομές Υγείας του νησιού είναι επισφαλής με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών“.

Ο ΣΕΝΙ με την καταγγελία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στο νησί με αφορμή την μετακίνηση της γενικής γιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου για εφημερίες, κάτι που σημαίνει ότι το ΠΠΙ Ραχών μένει χωρίς γιατρό.

“Μετά την υπ αριθμό πρωτοκόλλου 1016/92/174 καταγγελία του συλλόγου μας που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου και στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για τις τραγικές ελλείψεις γιατρών και τα εγκληματικά κενά που παρατηρούνταν στο μηνιαίο εφημερειακό πρόγραμμα του ΓΝ ΚΥ Ικαρίας, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε.

Και αυτό γιατί 2 χρόνια μετά καμία ουσιαστική αλλαγή δεν έχει συντελεστεί παρά τις δεκάδες ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε μεμονωμένα ως σύλλογος ή μαζί με άλλους συλλόγους/σωματεία/φορείς αναδεικνύοντας τα προβλήματα αυτά και παλεύοντας για την επίλυσή τους. Η εφημέρευση στις δομές Υγείας του νησιού (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) είναι επισφαλής με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων απαριθμεί τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στο νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Εύδηλου, όπως:

  • Ότι δεν υπάρχει χειρούργος και ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί -το τμήμα επειγόντων εφημερεύει αρκετές φορές τον μήνα με αποκλειστικά με ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς
  • Ζωτικής σημασίας ειδικότητες είναι μονήρεις
  • Ο μισός μήνας είναι ακάλυπτος εφημεριακά από αναισθησιολόγο

Όπως τονίζει ο Σύλλογος

“υπό τις συνθήκες αυτές και αυξανόμενης της τουριστικής περιόδου είναι το νοσοκομείο Ικαρίας δεν μπορεί την περίοδο αυτή να αντιμετωπίσει ένα επείγον χειρουργικό περιστατικό ενώ είναι αδύνατον να προγραμματιστεί ένα τακτικό χειρουργείο ή ένας τοκετός». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν παράλληλα ότι δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την έκβαση επείγοντος περιστατικού υπό τις συνθήκες αυτές.

Μεταξύ άλλων συμπληρώνουν ότι υπάρχει ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια διαθέσιμο σε όλο το νησί, ότι η εφημεριακή κάλυψη του υποστελεχωμένου ΚΥ Εύδηλου γίνεται με μετακινήσεις γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μένουν χωρίς γιατρούς, ενώ καταγγέλλουν ακόμα ότι η μοναδική ειδικευόμενη γιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών “οδηγείται σε εργασιακή εξόντωση”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα