Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: “Έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μάνος Δασκαλάκης
Ο Μάνος Δασκαλάκης INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκονται ταυτόχρονα σήμερα οι 2 δίκες για τους θανάτους της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας. Το αίτημα για μέτρα προστασίας που υπέβαλε ο Μάνος Δακαλάκης.

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίστηκε την Παρασκευή (22/03) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Ο πατέρας των δύο κοριτσιών ζήτησε μέσω της δικηγόρου του την προστασία του μάρτυρα, ύστερα από το επεισόδιο που έγινε με τη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης.

«Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριό σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος με την πρόεδρο να απαντά: «Εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε.»

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνέχισε να καταθέτει, ενώ η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στη διπλανή αίθουσα όπου αγορεύει για πολλοστή συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας. Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας είπε: «Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας ήταν πολλά άτομα στο σπίτι. Η κατηγορούμενη δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο».

Εισαγγελέας: «Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε.»

Μάρτυρας: «Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.»

Εισαγγελέας: «Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρώτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι. Μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι. Άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;»

Μάρτυρας: «Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.»

Εισαγγελέας: «Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;»

Μάρτυρας: «Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα