Ο Γιαννάκος ομολόγησε δημόσια ότι διέσπειρε fake news για το εμβόλιο κορονοϊού

Ο Γιαννάκος ομολόγησε δημόσια ότι διέσπειρε fake news για το εμβόλιο κορονοϊού
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος Eurokinissi

"Αν πούμε ότι δεν έχει σχέση το εμβόλιο με το πρόβλημα υγείας της νοσηλεύτριας, δεν δικαιούται αποζημίωση", είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ισχυριζόμενος πως "στατιστικά, υπάρχει μία πιθανότητα να συνδέονται".

Στην παραδοχή για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για το εμβόλιο του κορονοϊού προχώρησε εμμέσως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λίγες ώρες μετά την εισαγγελική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις δηλώσεις στις οποίες εμφανιζόταν βέβαιος πως η παράλυση νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα συνδέεται με παρενέργειες του εμβολίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΔΕΗΝ, τώρα φαίνεται να ανασκευάζει και να μην είναι και τόσο βέβαιος για τη σύνδεση του προβλήματος υγείας της 40χρονης με το εμβόλιο, καθώς “στατιστικά, υπάρχει μία πιθανότητα (σ.σ. να υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο) και την ξέρουμε όλοι, απειροελάχιστη. Οι γιατροί είπαν ότι δεν αποκλείουν να συνδέεται με το εμβόλιο. Είμαστε σε αυτή τη γραμμή”, όπως δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, τονίζοντας μάλιστα (σε μία ακόμη έμμεση παραδοχή που αποδυναμώνει την αρχική του τοποθέτηση) πως:

Πρέπει να στηρίξουμε τη συνάδελφο γιατί αν πούμε ότι δεν έχει σχέση (σ.σ. το εμβόλιο) δεν δικαιούται αποζημίωση”.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος υποστήριξε: “Εγώ ο ίδιος έχω κάνει το εμβόλιο. 50.000 υγειονομικοί κάνανε το εμβόλιο δεν έχουν πάθει τίποτα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι από τους 400 χιλιάδες Έλληνες που έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. Όμως έχουμε ένα γεγονός με μία νοσηλεύτρια η οποία ήταν καλά στην υγεία της, χωρίς κανένα πρόβλημα, η οποία μετά τη δεύτερη δόση εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, μεγάλο πρόβλημα στα κάτω άκρα που δεν τα κινούσε, με αποτέλεσμα τώρα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Μίλησα με τη συνάδελφο και είναι καλύτερα. Η επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου δεν αποκλείει η κατάσταση της υγείας της να συνδέεται με τον εμβολιασμό”.

Να σημειωθεί ότι μετά την είδηση για την εμφάνιση αυτοάνοσου νοσήματος 40χρονης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό της για κορονοϊό, δόθηκε εντολή για διενέργεια εισαγγελικής παρέμβασης ώστε να διερευνηθεί αν ο κ. Γιαννάκος τέλεσε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, δεδομένου ότι δήλωνε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας στα κάτω άκρα της αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου, πριν ακόμη αποφανθούν οι γιατροί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα