Ο Βαρβιτσιώτης χρησιμοποίησε το επιχείρημα που αποδόμησε ο Μητσοτάκης: Ζήτησε κρατικοποίηση

Ο Βαρβιτσιώτης χρησιμοποίησε το επιχείρημα που αποδόμησε ο Μητσοτάκης: Ζήτησε κρατικοποίηση
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Eurokinissi

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέπληξε τους πάντες μιλώντας για κρατικοποίηση φαρμακευτικών εταιριών κάτι που είχε αποδομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την οποία ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα για τα εμβόλια, τόνισε ότι “σε λίγο κ. Τσίπρα θα μας πείτε να κρατικοποιήσουμε τις φαρμακευτικές”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βέβαια δεν είχε πει ακριβώς, για τις πατέντες είχε μιλήσει αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη.

Το θέμα είναι ότι ο Υπουργός της κυβέρνησης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε ορθά-κοφτά για κρατικοποίηση σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ιδού τι τόνισε αναζητώντας τη λύση στο αδιέξοδο της κατάστασης με τα εμβόλια: “Μιλάμε ουσιαστικά την άμεση… ευρωπαϊκοποίηση, για να μην πω κρατικοποίηση της εγκατάστασης της εταιρείας, και την παροχή της λειτουργίας της μόνο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως γίνεται και στα κράτη, που κάποια στιγμή μπορεί μία κρατική οντότητα, ένα κράτος, να πει εθνικοποιώ μία επιχείρηση, την εθνικοποιώ σήμερα και από αύριο το πρωί δουλεύει για μένα”.

Αν μην τι άλλο εντυπωσιακή τοποθέτηση. Καλό θα ήταν να μαθαίναμε πως την υποδέχθηκαν στο Μαξίμου…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα