Οίκοι ανοχής: Ανοίγουν σήμερα – Ο δεκάλογος των νέων κανόνων λειτουργίας

Οίκοι ανοχής: Ανοίγουν σήμερα – Ο δεκάλογος των νέων κανόνων λειτουργίας
Στιγμιότυπο οίκο ανοχής Eurokinissi

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής - Πελατολόγιο με αναγραφή μικρού ονόματος και τηλεφώνου επικοινωνίας, μάσκες και αποφυγή περιττών φυσικών επαφών.

Με αυστηρά μέτρα πρόληψης και ασφαλείας επαναλειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου οι οίκοι ανοχής.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως υπάρχει καταγραφή πελατολογίου με το μικρό όνομα του πελάτη και το τηλέφωνό του, “για λόγους εχεμύθειας” όπως αναφέρεται στις οδηγίες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι οίκοι ανοχής καλούνται να τοποθετήσουν στον εξωτερικό χώρο “ευκρινή σημάδια που εξασφαλίζουν την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών που περιμένουν”. Πέραν των αντισηπτικών, αλλαγές καλούνται να γίνουν και σε υπηρεσίες της επιχείρησης, ενώ συνιστάται και η χρήση μάσκας.

Παράλληλα, συνίσταται η πληρωμή με POS.

Οι κανόνες λειτουργίας του ΕΟΔΥ:

-Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. -Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).

-Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.

-Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.

-Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.

-Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

-Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.

-Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.

-Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

-Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

-Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα