Όσκαρ: 819 νέα μέλη στην Ακαδημία ενισχύουν τη διαφορετικότητα

Όσκαρ: 819 νέα μέλη στην Ακαδημία ενισχύουν τη διαφορετικότητα
Βραβεία Όσκαρ ASSOCIATED PRESS

Το 45% των νέων μελών είναι γυναίκες, το 36% προέρχονται από εθνοτικές και φυλετικές κοινότητες με χαμηλή εκπροσώπηση στην Ακαδημία και το 49% είναι μη-Αμερικανοί

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ενισχύει τη διαφορετικότητα των μελών της μετά και τις 819 προσκλήσεις για το 2020, όπως γράφει το euronews.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 45% των νέων μελών είναι γυναίκες, το 36% προέρχονται από εθνοτικές και φυλετικές κοινότητες με χαμηλή εκπροσώπηση στην Ακαδημία και το 49% είναι μη-Αμερικανοί. 75 από τους νέους εισαχθέντες ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων 15 νικητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ακαδημία ξεπέρασε τον στόχο που είχε θέσει το 2016, δηλαδή να διπλασιάσει τις γυναίκες και τις υποεκπροσωπημένες κοινότητες. Μετά και την περσινή κατακραυγή, όταν και υπήρχε μόλις μία μη-λευκή υποψηφιότητα στις ερμηνευτικές κατηγορίες των Όσκαρ, η Ακαδημία ουσιαστικά ενισχύει το εκλογικό σώμα με μέλη που λογικά θα σπάσουν αυτή την αλυσίδα των αποκαλούμενων “λευκών” Όσκαρ.

Μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα υπάρξουν νέες προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες που θα ευνοήσουν τόσο τη διαφορετικότητα όσο και τις πρακτικές προσλήψεων των ηθοποιών από τις εταιρείες. Αυτή τη στιγμή η Ακαδημία αριθμεί πάνω από 9.000 μέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα