Θεσσαλονίκη: Εθελοντές μάζεψαν σκουπίδια 680 λίτρων από παραλία της πόλης

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές μάζεψαν σκουπίδια 680 λίτρων από παραλία της πόλης
Facebook @Save Your Hood

Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα, εθελοντές και εθελόντριες μάζεψαν απορρίμματα 680 λίτρων στην παραλία Αρετσούς της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος "ZeroWasteBSB".

Απορρίμματα 680 λίτρων , στην παραλία Αρετσούς, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, μάζεψαν εθελοντές και εθελόντριες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν.

Οι 15 εθελοντές μάζεψαν πολλά γυάλινα μπουκάλια,κουτάκια αλουμινίου, μάσκες και μαντιλάκια μιας χρήσης, πλαστικά ποτήρια και γόπες τσιγάρων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ZeroWasteBSB» του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ, με την οποία άνοιξε ένας κύκλος 5 δράσεων καθαρισμού σε περιοχές φυσικού κάλλους στην Θεσσαλονίκη.

Τους εθελοντές στήριξε ο Δήμος Καλαμαριάς , όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εργαλεία καθαρισμού, γάντια και σακούλες, παρουσία μάλιστα του αντιδημάρχου καθαριότητας, Στέλιου Ματσαρίδη, ο οποίος χαιρέτησε τη δράση και έδειξε έμπρακτα τη στήριξη του δήμου σε δράσεις που εμπλέκουν την συμμετοχή των πολιτών.

Την στήριξή της πρόσφερε και η «SaveYourHood», μια ομάδα με έντονη δράση που συντονίζει ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «ZeroWasteBSB» και τον στόχο του για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως και για τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα