Πάτερ Αντώνιος: “Περιμένω να μπει φυλακή και να πληρώσει για όσα έκανε” λέει η μητέρα του 15χρονου

Πάτερ Αντώνιος: “Περιμένω να μπει φυλακή και να πληρώσει για όσα έκανε” λέει η μητέρα του 15χρονου
SOOC

Η πρώτη δήλωση της μητέρας του ανήλικου για τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση. Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την υπόθεση.

Την πρώτη αντίδραση της οικογένειας του 15χρονου έφερε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε την Παρασκευή στον Πατέρα Αντώνιο για κακουργηματικού βαθμού σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος δύο ανηλίκων που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Πρόκειται για τη μητέρα του ανήλικου, η οποία υποδέχτηκε την είδηση ως μία “πρώτη δικαίωση” για το παιδί της, το οποίο όπως είπε βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο”, δήλωσε στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι”.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία για τον ιερωμένο με βάση το υλικό της δικογραφίας που σχημάτισε η Εισαγγελία Ανηλίκων αφορά το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, με χρόνο τέλεσης των πράξεων που του αποδίδονται από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Βαρύνεται επίσης και με το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε όσες πράξεις καταλογίζονται στους εργαζόμενους – συγκατηγορούμενους του. Σύμφωνα με την δικογραφία, το κακούργημα σε βάρος του ιδρυτή της Κιβωτού αφορά έναν 19χρονο, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενο σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και για ένα αγόρι 15 ετών.

Η δικογραφία για τον πατέρα Αντώνιο έχει ήδη διαβιβαστεί σε Ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει κύρια ανάκριση για την υπόθεση της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Η μητέρα δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να υπάρξει η προφυλάκιση του ιερέα”

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, λέγοντας πως “τώρα δικαιώνονται όσα έχουν ισχυριστεί τα παιδιά”.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

“Η κα εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ασέλγεια παρά το ότι κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως δεν θα ασκηθεί. Είναι βαρύτατη η κατηγορία και αυτό που ζητάει η μητέρα είναι η προφυλάκιση του ιερέα η οποία είναι μία επούλωση των τραυμάτων των παιδιών, εκμεταλλεύτηκε τα ανήλικα τέκνα για να κάνει ασελγείς πράξεις. Το παιδί είναι συνεχώς με τη μητέρα του καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται στη δομή πλέον. Αυτό που μου μεταφέρει είναι πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να υπάρξει η προφυλάκιση του ιερέα. Είχε δεχτεί απειλές για να αλλάξει τις καταγγελίες από μέλη που ανήκαν στη δομή. Είναι τα μέλη που διώκονται τώρα για ποινικές πράξεις. Μετά το Πάσχα θα κληθεί να καταθέσει ο πάτερ Αντώνιος”.

Δίωξη και κατά επτά υπαλλήλων της δομής

Να σημειωθεί πως η Εισαγγελία με την δίωξη που άσκησε στρέφεται πλην του ιερωμένου και κατά επτά υπαλλήλων της Κιβωτού, τρεις από χώρους στην Αθήνα, δύο από τον Βόλο και δύο από την Χίο, οι οποίοι με βάση την δίωξη που ασκήθηκε είναι αντιμέτωποι με πλημμελήματα που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Οι κατηγορίες, ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Η Εισαγγελία αποδίδει ηθική αυτουργία σε όλες τις πράξεις των κατηγορουμένων, στον ιδρυτή του ΜΚΟ καθώς θεωρεί ότι όλες οι κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών ήταν “κεντρική γραμμή” της Κιβωτού , η ηγεσία της οποίας συναινούσε αν όχι προέτρεπε στις “τιμωρίες” των φιλοξενούμενων της.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα