Παυλάκης: Ανοίγουμε χωρίς να τηρείται οποιαδήποτε προδιαγραφή

Παυλάκης: Ανοίγουμε χωρίς να τηρείται οποιαδήποτε προδιαγραφή
glomex

Καμπανάκι από τον γιατρό κι ερευνητή Γιώργο Παυλάκη ο οποίος προειδοποιεί οτι "ο ιός θα ξαναδαγκώσει" και τονίζει οτι πρέπει να δοθεί χρόνος για να δούμε τα αποτελέσματα των εμβολιασμών.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γιατρός κι ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τονίζοντας οτι ανοίγουμε χωρίς να τηρούνται οι σχετικές προδιαγραφές.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για ελλιπείς ελέγχους στα πλοία που πηγαίνουν προς τα νησιά, ο κ. Παυλάκης είπε στο Mega: “ενώ υπάρχουν προδιαγραφές, υπάρχει ενημέρωση, ανοίγουμε χωρίς να τηρείται οποιαδήποτε προδιαγραφή και αυτό το βλέπετε γύρω σας. Βεβαίως και είναι επικίνδυνο αυτό. Αψηφούμε τον ιό που θα γυρίσει και θα ξαναδαγκώσει. Οι Ολλανδοί μόλις έβαλαν τα νησιά μας στο πορτοκαλί. Από εδώ και πέρα οι Ολλανδοί που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα πρέπει να γυρίσουν και να κάνουν 10-15 ημέρες καραντίνα”.

“Την ‘ανάσα’ να την πάρει ο κόσμος όταν γίνουμε Πορτογαλία, όταν νικήσουμε το τρίτο κύμα. Το τρίτο κύμα στην Ελλάδα ανέβηκε αργά και έχει κρατήσει πολύ καιρό, και τώρα κατεβαίνει ακόμα πιο αργά και βασανιστικά. Έχουμε κάθε μέρα 50 με 80 θανάτους. Κάθε μέρα θυσιάζεται ένα πούλμαν ανθρώπων”, συμπλήρωσε ο κ. Παυλάκης.

Συμπλήρωσε οτι πρέπει να δώσουμε χρόνο ωστε να δούμε τα αποτελέσματα των εμβολιασμών και τόνισε πως “όποιος δε θέλει να κάνει το εμβόλιο στα παιδιά του, είναι πια δική του ευθύνη. Ο ιός επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο σε νεότερες ηλικίες και νομίζω ότι προσπαθεί να επεκτείνει το ‘ρεπερτόριό’ του τώρα που έχουμε μπλοκάρει τους γεροντότερους με εμβόλια κλπ.. Έξι μήνες από τώρα ο ιός μπορεί να προτιμά πολύ περισσότερο τα παιδιά και να κάνει πολύ χειρότερη ασθένεια. Δεν το ξέρουμε αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα