Πειραιάς: Οργή για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη – Ζητείται δικαιοσύνη

Πειραιάς: Οργή για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη – Ζητείται δικαιοσύνη

Το αίσθημα της οργής κυριαρχεί και στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, από όπου καταγόταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, τον οποίο έσπρωξαν από το πλοίο και πνίγηκε στη θάλασσα. Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Οργή, θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε πως ο άνδρας είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο και για άγνωστο λόγο είχε κατέβει. Ωστόσο, προσπάθησε να ξαναμπεί λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κρήτη.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο.

Ωστόσο μέλη του πληρώματος -που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού– τον σπρώχνουν με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Ένας άνθρωπος της βιοπάλης

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 36χρονος είχε καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές, ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του.

Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Ο 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος, κάτι που επιβεβαιώνεται και από πληροφορίες του NEWS 24/7 από την Κρήτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ένα πάρα πολύ χαμογελαστό και αγαπητό από τον κόσμο παιδί, πάντα πρόθυμο να βοηθάει και κυρίως, αξιοπρεπής.

Δήμαρχος Αγ. Νικολάου: “Θλίψη αλλά και απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη”

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ανέφερε ότι ο 36χρονος ήταν ένα φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε ποτέ προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Είναι μεγάλη η θλίψη μας για αυτό το περιστατικό και τον άδικο χαμό ενός συντοπίτη μας, ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή και ποτέ δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους φέρουν ευθύνη για αυτό το απάνθρωπο περιστατικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

H Ε.Σ.Α.μεΑ θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον 36χρονο Αντώνη

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) θρηνεί για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου και ζητά με ανακοίνωσή της να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Το αναπηρικό κίνημα ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη και διεκδικεί πολιτικές ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινωνίας, που θα καλλιεργήσουν την αποδοχή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα προάγουν την εκπαίδευση εργαζομένων αλλά και όλων των πολιτών για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το αναπηρικό κίνημα απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη τη χώρα έχει εξοργιστεί και ταυτόχρονα θρηνεί για τον χαμό του 36χρου συμπολίτη μας με αναπηρία, με τον βάναυσο τρόπο που έγινε και ήρθε στη δημοσιότητα και στη γνώση όλων μας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του Αντώνη και ταυτόχρονα ζητά την απονομή δικαιοσύνης για τον τραγικό χαμό του.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Ενώ η Ελλάδα έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία είναι πλέον Νόμος του κράτους από το 2012, το άρθρο 8, για «την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας (…) σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, την ενθάρρυνση του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία», καθώς και την καταπολέμηση «των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και των επιβλαβών πρακτικών που αφορούν σε άτομα με αναπηρία», παραμένει κενό γράμμα.

Δημόσια πρόσωπα, εκπρόσωποι φορέων και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα εξακολουθούν να αγνοούν το πώς να επικοινωνούν με τα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακουστική αναπηρία, αναπηρία όρασης και νοητική αναπηρία. Οι συμπεριφορές που υιοθετούνται και αναπαράγονται προς τους πολίτες με αναπηρία έχουν ως βασικές αιτίες αφενός τις προκαταλήψεις και τα εμπεδωμένα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία, θεωρώντας τους αρκετά συχνά ως «πολίτες» που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άτομα χωρίς αναπηρία, αφετέρου πολλοί συχνά οι πολίτες με αναπηρία προσεγγίζονται ως «αντικείμενα» οίκτου ή ως πολίτες «δεύτερης» κατηγορίας και όχι ως υποκείμενα φορείς δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το αναπηρικό κίνημα ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη και διεκδικεί πολιτικές ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινωνίας, που θα καλλιεργήσουν την αποδοχή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα προάγουν την εκπαίδευση εργαζομένων αλλά και όλων των πολιτών για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και χωρίς χρονοτριβή».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα