Πυροσβεστική: Ξεπέρασε τις 270 κλήσεις στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Πυροσβεστική: Ξεπέρασε τις 270 κλήσεις στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη Eurokinissi

Από χθες το απόγευμα έως σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει δεχθεί 278 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις - διασώσεις ατόμων.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από χθες το απόγευμα έως σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει δεχθεί 278 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις – διασώσεις ατόμων.

Ειδικότερα:

  • Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 240 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 64 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.

Εντελώς προληπτικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι υπεύθυνοι Ειδικού Σχολείου απομάκρυναν τα παιδιά που βρίσκονταν σε αυτό, χωρίς να κριθεί απαραίτητο από την Πυροσβεστική.

  • Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 32 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 9 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 4 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής και συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα