Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα λίγων μηνών στη Φλώρινα

Διαβάζεται σε 2'
Αρκούδες
Αρκούδες στο καταφύγιο άγριας ζωής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος στο Νυμφαίο Φλώρινας SOOC Konstantinos Tsakalidis

Ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών σκότωσε λαθροκυνηγός κοντά στο Ξινό Νερό Φλώρινας. Για σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας κάνουν λόγο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών, που ακόμη δεν είχε αποχωριστεί τη μητέρα του, στην περιοχή Ραδόσι, κοντά στο Ξινό Νερό Φλώρινας.

Μάλιστα, δίπλα στο νεκρό αρκουδάκι βρέθηκαν και φρέσκα ίχνη από ενήλικο ζώο, πιθανόν από τη μητέρα αρκούδα που ήταν μαζί του.

Το ζώο εντόπισε κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τον “Αρκτούρο” και εκπρόσωποί του έσπευσαν στο σημείο, εξέτασαν το ζώο και διαπίστωσαν ότι έφερε δύο τραύματα από όπλο, ένα διαμπερές στην κοιλιακή χώρα και ένα στο θώρακα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, εκπρόσωπος της οποίας μετέβη στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις “Αρκτούρος” και “Καλλιστώ”, πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας ενώ πριν από ένα έτος, στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστοι είχαν σκοτώσει τρεις ακόμη αρκούδες.

Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή, στην περιοχή Αμυνταίου, οι δύο οργανώσεις συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο «LIFE Bear-Smart Corridors». Πρόκειται για μία διεθνή συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με στόχο την διατήρηση των πληθυσμών της καφέ αρκούδας στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων μετακίνησης και σύνδεσης των πληθυσμών αρκούδας και της δημιουργίας «έξυπνων κοινοτήτων συνύπαρξης» ανθρώπων και αρκούδας.

Η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία και είναι ένα πολύτιμο είδος του φυσικού μας πλούτου και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος. Οι δύο οργανώσεις καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος αυτού και να προχωρήσουν άμεσα σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Φωτογραφία που δημοσίευσε ο “Αρκτούρος” από το περιστατικό:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ:

αρκούδα
Το αρκουδάκι που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη Αρκτούρος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα