Πισπιρίγκου: “Καρφίτσα είναι το παιδί μου, να μη με νοιάζει πού θα γίνει η νεκροψία;”

Διαβάζεται σε 5'
pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Καρέ καρέ περιέγραψε κατά την έβδομη συνεδρίαση η Ρούλα Πισπιρίγκου τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με την πρόεδρο να θέτει βροχή ερωτήσεων στην κατηγορούμενη για την αντίδρασή της.

Γεμάτη ένταση ήταν η σημερινή συνεδρίαση, η 7η κατά σειρά, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο της πρωτότοκης της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και όσα ακολούθησαν, όταν έμαθε πως κάτι κακό συνέβαινε στην κόρη της.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ξεκίνησε με την ίδια να ξεσπά κατά της προέδρου της έδρας και να δηλώνει πως “εδώ και έξι δικασίμους παίζουμε τις κουμπάρες. Δεν έχουμε πει και κάτι σοβαρό! Με ρωτάτε για τις νοσοκόμες, για τα μηνύματα, για τον πρώην σύζυγό μου Μάνο Δασκαλάκη” και την πρόεδρο να της απαντά ότι μπορεί να κάνει τις ερωτήσεις που αυτή κρίνει σκόπιμο κι η κατηγορούμενη να απαντά με τον τρόπο που επίσης κρίνει σκόπιμο ή να μην απαντά καθόλου στις ερωτήσεις αυτές.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος ζήτησε να μάθει πώς είναι δυνατόν μια μητέρα που μόλις έχει μάθει πως πέθανε και το τελευταίο της παιδί, να τηλεφωνεί στον Ηλιάδη και να ρωτά πότε και που θα γίνει η νεκροτομή.

Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν πήρα την γειτόνισσα, τον γιατρό της πήρα που την παρακολουθούσε τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Σας ανακοινώνουν τον θάνατο της Τζωρτζίνας και εσείς ρωτάτε τι θα χρειαστεί για να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα ή στην Αθήνα. Τι σας ένοιαζε εκείνη την ώρα αυτό;

Ρ. Πισπιρίγκου: Τι είναι το παιδί μου; Καρφίτσα; Δε θα μας ένοιαζε που θα γίνει η νεκροψία να μάθουμε από τι πέθανε το παιδί μας;

Πρόεδρος: Εγώ ρωτάω γιατί αυτό έγινε ταυτόχρονα με την ενημέρωση ότι το παιδί σας πέθανε. Δηλαδή σας λέει ‘το παιδί σας πέθανε’ και εσείς ρωτάτε για την ιατροδικαστική. Σας ένοιαζε πού θα γινόταν η νεκροψία;

Ρ. Πισπιρίγκου: Αυτό ήταν το μέλημα μας τότε. Γιατί δεν ήθελα να γίνει στην ιατροδικαστική Αθηνών που είχαμε αντιδικία.

Πρόεδρος: Ο κ Τζιούβας λέει ότι σας πρότεινε να διορίσετε ιατρικό σύμβουλο. Γιατί δεν διορίσατε; Τότε δεν σας κατηγορούσε κανείς.

Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν το είπε ποτέ. Επίσης, δεν υπήρχαν τόσα χρήματα. Ήταν πάνω από 5.000€.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσε να υπάρξει κάποια οικονομική βοήθεια, ώστε να μάθετε τι συνέβη στο παιδί σας ;

Ρ. Πισπιρίγκου: Όχι.

Πρόεδρος: Γιατί να πει ο κυριος Τζιούβας ψέματα; Δεν είχε να κάνει με ιατρικές πράξεις.

Ρ. Πισπιρίγκου: Για να φανεί καλός! Για να ελαφρύνει την θέση του. Γιατί μπορεί να ήξερε τι έχει συμβεί με την κεταμίνη.

Πρόεδρος: Τι έχει γίνει με την κεταμίνη;

Ρ. Πισπιρίγκου: Αυτοί ξέρουν, όχι εγώ. Ήταν όλοι βέβαιοι μέσα στη δίκη. Να έρθουν κατ’ αντιπαράσταση όλοι.

Πρόεδρος: Όμως, ο κύριος Τζιούβας δεν είναι κατηγορούμενος.

Ρ. Πισπιρίγκου: Θα μπορούσε να είναι. Το να φτιάχνουμε ιστορίες για άγριους, γιατί εμένα δε με έπεισε κανείς, γιατί ήρθαν εδώ και ήταν όλοι απόλυτοι.

Ρ. Πισπιρίγκου: Γινόταν αυτός ο χαμός με τη δημοσιότητα γύρω από το δικό μου το όνομα. Έλεγαν ότι έχω σκοτώσει και τα τρία μου παιδιά.

Πρόεδρος: Τι σας ένοιαζε αφού ξέρατε την αλήθεια;

Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω. Ο Μάνος δεν μπορούσε καν να δουλέψει.

Πρόεδρος: Στη σύλληψή σας βρέθηκαν κάποια βιβλία του Πάνου Σόμπολου.

Ρ. Πισπιρίγκου: Είναι δώρα του Μάνου, παλιά.

Η κατηγορούμενη επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου έγινε και η πρώτη ανακοπή, οι γιατροί δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση.

Ρ. Πισπιρίγκου: Για μένα η Τζωρτζίνα τους έδινε σημάδια. Γιατρός δεν είμαι αλλά δεν ερμήνευσαν σωστά τα συμπτώματα του παιδιού μου.

Πρόεδρος: Εξηγείστε μου κατά την γνώμη σας από τι έπαθε ανακοπή στο Καραμανδάνειο. Εσείς την κα Δημακοπούλου που έχει έρθει τόσες φορές εδώ, τη ρωτήσατε;

– Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν τη ρώτησα.

Πρόεδρος: Δεν σας ενδιάφερε να μάθετε;

Ρ. Πισπιρίγκου: Με ενδιαφέρει απλά την κα. Δημακοπουλου δεν τη ρώτησα. Από επιληπτική κρίση παρατεταμένη. Αυτό πιστεύω.

Πρόεδρος: 4 λεπτά είναι παρατεταμένο επεισόδιο κατά την άποψη σας;

Ρ. Πισπιρίγκου: Ναι αυτό πιστεύω.

Η πρόεδρος επανήλθε στα μηνύματα του ζευγαριού, αυτή τη φορά σε εκείνα που αντάλλασσε λίγες μέρες μετά την ταφή και του τρίτου παιδιού.

Πρόεδρος: Σε μηνύματα για ερωτικές συνευρέσεις, μια βδομάδα μετά την ταφή του παιδιού, με τον κο. Δασκαλάκη και τη νονά της Τζωρτζίνας μιλάτε για τα μπλε εσώρουχα σαν να περηφανευόσασταν. Λέγατε ότι μετά τον βάλατε να κοιμηθεί και αυτά ήταν μια εβδομάδα μετά την ταφή του τρίτου σας παιδιού.

Ρ. Πισπιρίγκου: Ήταν ο άνθρωπος που ήταν δίπλα μου. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Τώρα πώς μας ερχόταν η όρεξη; Μας ερχόταν τι να σας πω; Ήταν κάτι οικείο, κάτι γνώριμο. Φαίνεται άσχημο. Φαίνεται μη φυσιολογικό, αλλά ήμουν σε μια άλλη κατάσταση.

Πρόεδρος: Τι σας ένοιαζε να τα πείτε αυτά όταν έχετε θάψει το τρίτο παιδάκι σας;

Ρ. Πισπιρίγκου: Ήταν επίτηδες, φαινόταν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μετέφερε οτιδήποτε στον κο. Δασκαλάκη. Ήταν φίλη μου και τα έλεγα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα