Προσφυγικό: “Κόβουν” το Helios σε όσους αρνηθούν την έξωση από τα καμπ

Προσφυγικό: “Κόβουν” το Helios σε όσους αρνηθούν την έξωση από τα καμπ
Στιγμιότυπο από Δομή Προσφύγων Eurokinissi

Με οδηγία του, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν θα προσφέρει πρόσβαση στο πρόγραμμα Helios σε όσους αρνούνται την έξωσή τους από τα προσφυγικά καμπ.

Μεγάλη πίεση στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, μεγαλύτερη από αυτήν που έχει ήδη βάλει, ασκεί με νέα οδηγία το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε την Παρασκευή σε όλες τις προσφυγικές δομές της χώρας όποιοι από τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες είναι προγραμματισμένο να φύγουν μέχρι τα τέλη του μήνα τελικώς δεν το πράξουν, θα χάνουν αυτομάτως την πρόσβαση στο πρόγραμμα Ηelios.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες που για οποιονδήποτε λόγο αρνούνται να εγκαταλείψουν τις δομές, τότε θα χάνουν και την τελευταία ευκαιρία ομαλής ένταξης στο κοινωνικό σώμα με κάποια βοήθεια από σχετικό πρόγραμμα.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, και αν το υπουργείο εμμείνει, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να γεμίσει τις πλατείες της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων με πρόσφυγες που δεν θα έχουν επιλογές για την επόμενη μέρα της ζωής τους.

Το πρόγραμμα Helios, που πάντως δεν μπορεί να τους εντάξει όλους, προσφέρει μαθήματα εκμάθησης γλώσσας, εργασιακή εμπειρία και άλλες παροχές που βοηθούν στην ομαλή ένταξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα