Προσήχθη 22χρονος Παλαιστίνιος που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα

Διαβάζεται σε 2'
Η στιγμή που ο Παλαιστίνιος ανεβάζει την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική, στο Σύνταγμα
Η στιγμή που ο Παλαιστίνιος ανεβάζει την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική, στο Σύνταγμα EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην προσαγωγή του 22χρονου Παλαιστίνιου που ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Ταυτοποιήθηκε και προσήχθηκε την Τρίτη το πρωί, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 22χρονος κατηγορείται με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του ανακοίνωσε σύλληψη (αν και η αστυνομία κάνει λόγο για ταυτοποίηση)

Aπό την πλευρά της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) Ολγα Γεροβασίλη αναρωτιέται για ποιον λόγο ακριβώς προσήχθη ή συνελήφθη ο 22χρονος.

Eίναι σαφές πάντως ότι σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο 22χρονος ουδέποτε κατέβασε την ελληνική σημαία, απλά έβαλε ακριβώς δίπλα την παλαιστινιακή.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Ο νεαρός, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, ανέβηκε στο στύλο και τοποθέτησε την παλαιστινιακή ομάδα ακριβώς δίπλα στην ελληνική.

Το περιστατικό κυκλοφόρησε μέσω των social media όπου και ο Παλαιστίνιος “δικάστηκε” πρόωρα από χρήστες που ισχυρίζονταν ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Εν συνεχεία διακινήθηκαν fake news σύμφωνα με τα οποία ο νεαρός απομάκρυνε την ελληνική σημαία.

Τώρα πως αυτή η κίνηση βάζει σε κίνδυνο τη χώρα σε σχέση με σύμμαχό της, καλό θα είναι να εξηγηθεί. Οι διαδηλώσεις πάντως στην Ευρώπης υπέρ του παλαιστινιακού λαού είναι πολύ πιο ογκώδεις σε σχέση με τις ελληνικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα