Ψυχικό: Στο “μικροσκόπιο” επιχειρηματίας της Μυκόνου για τη δολοφονία του τοπογράφου

Διαβάζεται σε 2'
Ψυχικό: Στο “μικροσκόπιο” επιχειρηματίας της Μυκόνου για τη δολοφονία του τοπογράφου
INTIME

Στον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό προσανατολίζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ.

Στην αναζήτηση του ηθικού αυτουργού της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έχουν στρέψει το βλέμμα τουw οι Αρχές, ερευνώντας πλέον την πιθανή εμπλοκή ενός προσώπου από νησί των Κυκλάδων, που γνωρίζονταν με το θύμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Μύκονο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αναζητούν πληροφορίες για τον επιχειρηματία που χρηματοδότησε τον πληρωμένο εκτελεστή, και στα εργαστήρια οι ερευνητές αναλύουν τα πολλά ευρήματα που εντόπισαν στην κατοχή του 44χρονου ποινικού.

Τα αποτελέσματα θα τα διαβιβάσουν στις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν αν -στο στάδιο της κύριας ανάκρισης- καλέσουν για εξηγήσεις κάποιο από τα άτομα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας.

Ήδη, στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανιχνεύτηκε πυρίτιδα σε ζώνη με θήκες για όπλα που βρέθηκε στα βαλίτσα με τα αντικείμενα που ήταν έτοιμος να εξαφανίσει ο φερόμενος ως δράστης. Στα εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση σε ρουχισμό, γάντια και παπούτσια για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Το μεγάλο βάρος πέφτει στην εξέταση των δεδομένων σε δύο επιχειρησιακά κινητά και κάρτες SIM του εκτελεστή, αλλά στο κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται και για τον εντοπισμό του μαύρου σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας στο Ψυχικό και, όπως φαίνεται σε οπτικό υλικό, πρόλαβε να εξαφανίσει -από υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι με τη βοήθεια συνεργού του- ο οποίος αναζητείται. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο 44χρονος να συμμετείχε και σε άλλες έκνομες ενέργειες  του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, «ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος». «Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», προσθέτουν.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα των Αρχών, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας του θύματος ήταν κατά το 80% στη Μύκονο, όπου είχε αναλάβει πολλά και μεγάλα projects, και επειδή στο συγκεκριμένο νησί δραστηριοποιούνται μαφιόζικες οργανώσεις που προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα, από τα μαγαζιά και τους αιγιαλούς μέχρι και το πώς και τι θα οικοδομείται και πού, μοιραία οι έρευνες έχουν στραφεί με μεγάλο βάρος προς τα εκεί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα