Ψυχικό: Στο “μικροσκόπιο” τα επιχειρησιακά κινητά του 44χρονου – Πού εστιάζουν οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Διαβάζεται σε 2'
Ο 44χρονος συλληφθείς για την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό
Ο 44χρονος συλληφθείς για την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό INTIME

Στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του τοπογράφου στο Ψυχικό αναζητά η ΕΛΑΣ. Ο 44χρονος “πάγωσε” όταν έμαθε οτι βρέθηκαν τα επιχειρησιακά κινητά του.

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Μέλη της ΕΛΑΣ εντόπισαν πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονία και ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη. Ελέγχονται επίσης η μηχανή του, τα γάντια του και το μπουφάν του.

Και ενώ η δικογραφία για την εξιχνίαση της δολοφονίας, βρίσκεται στις δικαστικές αρχές, η αστυνομία αναζητά στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου για την εκτέλεση του 54χρονου.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού της Μυκόνου οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτοτήσει την δολοφονία, καθώς φέρεται να έχουν έρθει σε ρήξη με το θύμα, καθώς θεωρούσαν πως που έπαιρνε πελάτες από τις πωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύντροφος του 44χρονου κατέθεσε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, ότι σε δύο ταξίδια τους στο νησί των ανέμων, το Πάσχα και σε προγενέστερο χρόνο, συνάντησαν έναν από τους βασικούς υπόπτους, αλλά στην συζήτηση που είχε με τον 44χρονο ποινικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη της κάτι ύποπτο.

Το άτομο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει κληθεί να καταθέσει ακόμη, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει από δικαστικές αρχές, στην διάρκεια της κύριας ανάκρισης.

Τα επιχειρησιακά κινητά στην κρύπτη

Σημαντικά στοιχεία θα δώσουν και τα δύο κινητά τηλέφωνα, που θεωρούνται τα επιχειρησιακά του 44χρονου και οι κάρτες SIM που βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοροφή, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στα κινητά αυτά, που δεν γνώριζε την ύπαρξή τους ούτε η σύντροφός του, ίσως εντοπίσουν επαφές με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας ή και άτομα από το οργανωμένο έγκλημα που είχαν βοηθητικό ρόλο στην εκτέλεση του τοπογράφου.

Όταν πληροφορήθηκε ο 44χρονος ότι βρέθηκαν τα δύο επιχειρησιακά κινητά, «πάγωσε» και έδειξε έντονο εκνευρισμό, ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας στο ΕΡΤNews.

Έρευνα και στα οικονομικά του δράστη, για να διαπιστωθεί για το πώς και αν τελικά έφτασαν στα χέρια του, χρήματα από το συμβόλαιο θανάτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα