Ραφαέλα Πιτσικάλη: Πέθανε η 21χρονη που έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Διαβάζεται σε 3'
Ραφαέλα Πιτσικάλη
Ραφαέλα Πιτσικάλη Instgaram/@rafaella_pitsi

Θλίψη για τον θάνατο της 21χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη από τα Χανιά. Είχε διαγνωστεί με σάρκωμα Ewing και έδινε για τρίτη φορά μάχη με τον καρκίνο.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη, το χαμογελαστό κορίτσι από τα Χανιά που έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους δικούς της ανθρώπους.

Η απώλεια της Ραφαέλας, όμως, μόλις λίγες μέρες πριν από τα γενέθλιά της, “αγγίζει” και όλους τους διαδικτυακούς της φίλους, που είχαν συγκινηθεί από την ιστορία της και παρακολουθούσαν τον συνεχή αγώνα της.

Η είδηση του θανάτου της έγινε επίσημα γνωστή από σχετική αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (24/01).

Ο γενναίος αγώνας της Ραφαέλας Πιτσικάλη

Η Ραφαέλα, που αντιμετώπιζε μια σπάνια μορφή της νόσου (σάρκωμα Ewing), είχε επιλέξει να μοιραστεί τη μάχη που έδινε τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας ενεργή παρουσία στα social media.

Η διάγνωση με σάρκωμα Ewing έγινε τον Ιούνιο του 2020 και η εισαγωγή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Ελπίδα”, για την πρώτη εγχείρηση στην Ελλάδα έδωσε, αρχικά, ελπίδες.

Δυστυχώς, τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες. Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.

Η Ραφαέλα νοσηλευόταν από τον Αύγουστο του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον, έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τη μητέρα της και πολύ συχνά τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν και στα Χανιά για να είναι δίπλα στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η αλληλεγγύη και η αγάπη, ήταν η αφορμή για να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και η Ραφαέλα να νοσηλευτεί στο αντικαρκινικό κέντρο των ΗΠΑ.

Στον αγώνα της την είχε βοηθήσει σημαντικά και η γνωστή χημικός και επιχειρηματίας Δήμητα Κατσαφάδου.

Τα συλλυπητήρια του Δημάρχου Χανίων

Με τα συλλυπητήρια του προς τους οικείους της Ραφαέλλας Πιτσικάλη, ξεκίνησε την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης, έκανε λόγο για ένα πρόσωπο – σύμβολο αγώνα και αξιοπρέπειας και ένα παράδειγμα του πώς ένα ατομικό πρόβλημα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και την αλληλεγγύη ενώ τέλος, ευχήθηκε στους δικούς της να βρουν τη δύναμη να διαχειριστούν αυτήν την απώλεια.

Η ανάρτηση της Δήμητρας Κατσαφάδου

“Όντως ΑΓΓΕΛΟΣ κόρη μου! Λατρεμένη μου το ξέρω ότι είσαι στον Παράδεισο ψυχή μου! Είσαι το ΦΩΣ γιατί μόνο εκεί ανήκεις” έγραψε στα social media της η Δήμητρα Κατσαφάδου, δημοσιεύοντας ένα κοινό τους βίντεο.

“Το αστέρι μου δίνει ίσως την κρισιμότερη μάχη απόψε. Μπορείτε όλοι μαζί να προσευχηθούμε για εκείνη σας παρακαλώ; Να νικήσει!” είχε αναρτήσει μία μέρα νωρίτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα