Ραφήνα: Παραμένει ακινητοποιημένο το “Fast Ferries Andros” – Αναφορές για λιποθυμία ατόμου

Ραφήνα: Παραμένει ακινητοποιημένο το “Fast Ferries Andros” – Αναφορές για λιποθυμία ατόμου
Το επιβατηγό πλοίο Fast Ferris Andros ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ραφήνας παραμένει το "Fast Ferries Andros" με 734 επιβάτες, ύστερα από τη σύγκρουση που σημειώθηκε νωρίτερα. Μαρτυρία επιβάτη στο NEWS 24/7.

Στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει από τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (9/9) το “Fast Ferries Andros”, με 734 επιβάτες, λόγω εμπλοκής της άγκυράς του με διπλανά πλοίο κατά τη διαδικασία απόπλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 Μποφόρ, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του “Fast Ferries Andros”, που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του “Aικατερίνη Π” και του “Super ferry”.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη του “Fast Ferries Andros” στο NEWS24/7, ένα άτομο λιποθύμησε. Ο ίδιος επιβάτης τονίζει ότι το επιβατηγό πλοίο “συγκρούστηκε μία φορά με το πλοίο της GOLDEN STAR Ferries και 2, πιο δυνατές, με το ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ Π”.

Σημειώνεται ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Super ferry” απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιο του με 551 επιβάτες για ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ το επιβατηγό “Αικατερίνη Π” με 391 επιβάτες που κατά τη διαδικασία απώλεσε τη μια από τις δύο του άγκυρες και κατεπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου, αναμένεται να του απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους. Οι επιβάτες του “Αικατερίνη Π” θα αναχωρήσουν με άλλο πλοίο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το “Champion jet” και “Αndros Qeen” θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα