Ραγκούσης: Την τροπολογία για την ΧΑ την έχουμε ήδη προτείνει

Ραγκούσης: Την τροπολογία για την ΧΑ την έχουμε ήδη προτείνει
Ο Γιάννης Ραγκούσης Eurokinissi

Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι την τροπολογία εναντίον της ΧΑ την είχε προτείνει ήδη εδώ και μερικούς μήνες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για την τροπολογία εναντίον της ΧΑ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε προτείνει εδώ και μερικούς μήνες, μετά την καταδικαστική απόφαση.

Αναλυτικά τόνισε: “Ήμασταν επισπεύδοντες να υπάρξει αυτή η τροπολογία εναντίον της ΧΑ, αλλά εσείς λέγατε Όχι.”

Δεν ξέρω τώρα ειλικρινά, αν γνωρίζετε κ. Βορίδη, τη συζήτηση που έγινε στο Κοινοβούλιο ακριβώς γι΄ αυτό το θέμα πριν από πότε βγήκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, Οκτώβριο του 2020, δηλαδή πριν από ελάχιστους μήνες ουσιαστικά .

Ακριβώς αυτήν την πρόταση την επομένη της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ήρθαμε εδώ και καταθέσαμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Και ακριβώς αυτήν την πρόταση ο προκάτοχός σας και δυστυχώς και όχι μόνος του, αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων έσπευσε να την καταγγείλει τότε, λέγοντας ότι για όλα φταίει ένας τρισκατάρατος Ποινικός Κώδικας και οι τροποποιήσεις που είχαν γίνει σ΄ αυτόν.

Και του λέγαμε τότε, ότι η λύση είναι μία και είναι η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 26 του 2012 που ορίζει την εκλογική νομοθεσία και ότι έτσι μπορούμε πράγματι να στερήσουμε τη δυνατότητα απ΄αυτά τα εγκληματικά στοιχεία, να ξαναπαρελάσουν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Εμείς όχι απλώς είμαστε θετικοί, αλλά ήμασταν και επισπεύδοντες να υπάρξει αυτή η τροπολογία.

Επί της ουσίας όμως, επειδή γίνεται και από εμάς μία συνεχή επεξεργασία των νομικών πλευρών, γιατί φαντάζομαι ότι κανείς από εδώ πέρα δε θέλει ,κ. Πρόεδρε, στο τέλος να εμφανιστούν ή να εντοπιστούν κενά, επί της ουσίας λοιπόν οτιδήποτε παρατήρηση ή τροποποίηση θα την προτείνουμε στη συνέχεια της διαδικασίας.

Αλλά ξαναλέω να έχουμε όλοι υπόψη μας ότι αυτός είναι ο δρόμος και ήταν ΛΑΘΟΣ η προσέγγιση, η αρχική η κυβερνητική, ότι ΔΕΝ υπήρχε αυτός ο δρόμος, για να είναι ειλικρινής,

Ο κ. Λιβάνιος μόνο το είχε παραδεχτεί τότε, ερχόμενος σε αντίθεση με τον κ. Θεοδωρικάκο,

Και ιδού τα αποτελέσματα, να προχωρήσει η ψήφιση, να κλείσει ο δρόμος σ΄αυτά τα εγκληματικά στοιχεία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα