Ρεκόρ Guiness για την Ξάνθη

Ρεκόρ Guiness για την Ξάνθη

Στις σελίδες του περιβόητου βιβλίου των ρεκόρ Guinness φιγουράρει πλέον η πόλη της Ξάνθης, μετά από την κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας που έχει φτιαχτεί ποτέ. Το βάρος της αγγίζει τους δυο τόνους και το κόστος κατασκευής της, έφτασε τα 50.000 ευρώ (Vid)

Κάτοικοι της ακριτικής πόλης, όλων των ηλικιών, εργάζονταν εδώ και ένα μήνα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του γλύπτη Φώτη Στεργίου και σίγουρα το αποτέλεσμα, δικαίωσε όλους όσοι ασχολήθηκαν και κόπιασαν για το ιδιαίτερα πρωτότυπο έργο.

Η μάσκα ζυγίζει δυο τόνους, αποτελείται εξ ολοκλήρου από φελιζόλ, έχει 12 μέτρα ύψος και 8,5 μέτρα πλάτος, ενώ καταλαμβάνει εμβαδόν 75 τετραγωνικών μέτρων. Σίγουρα πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των διργανωτών, κόστισε περίπου 50.000 ευρώ.

Από το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες πολίτες της Ξάνθης, κατέφθασαν στο κλειστό γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, προκειμένου να θαυμάσουν την πελώρια μάσκα. Εκεί, βρέθηκε και η εκπρόσωπος των Guinness World Records Β.Χάμινγκς μαζί με τους συνεργάτες της και αφού έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις, διαπίστωσαν πως η κατασκευή πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Μάλιστα, οι τοπικοί παράγοντες, διοργάνωσαν μια γιορτή μέσα στο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, με κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και δεκάδες μικρούς καρναβαλιστές, οι οποίοι έδωσαν το απαραίτητο αποκριάτικο χρώμα στην τελετή.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο δήμαρχος της Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, κάθε χρόνο θα ετοιμάζεται μια ανάλογη έκπληξη για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, κατά την περίοδο του καρναβαλιού.

 V

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα