Ρέντης: Οι διάλογοι των χούλιγκαν – “Πήγανε για θάνατο, πήγαν να σκοτώσουν”

Διαβάζεται σε 2'
Μεταγωγή από την ΓΑΔΑ στον Ανακριτή, των συλληφθέντων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη
Μεταγωγή από την ΓΑΔΑ στον Ανακριτή, των συλληφθέντων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη Stringer / SOOC

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των σκληρών χούλιγκαν. Αποκαλυπτικός ο διάλογος εμπλεκόμενου στα επεισόδια στον Ρέντη με φίλο του, μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την έρευνα και επιχείρηση της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη, καθώς και για άλλες συμπλοκές και επεισόδια σε αθλητικούς χώρους.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος όσων συμμετείχαν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης οπαδών βαρύτατες κατηγορίες για σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην υπόθεση εμπλέκονται περί τα 160 πρόσωπα. Εξ αυτών πέντε πρόσωπα φέρεται πως έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.

Στον ογκοδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αθλητική Βία περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των τηλεφωνικών επισυνδέσεων. Οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας από την επόμενη ημέρα κιόλας των αιματηρών επεισοδίων στον Ρέντη ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την τηλεφωνική παρακολούθηση των πρωταγωνιστών που είναι πολύ γνωστά πρόσωπα στις Αρχές και από άλλες οπαδικές συγκρούσεις.

Η σιγουριά τους ότι είναι ασφαλείς τούς πρόδωσε αφού καταγράφηκαν συνομιλίες με οδηγίες μεταξύ τους, ενώ έφτασαν στο σημείο ακόμα και να αλληλοσυγχαίρονται που «είχαν πετύχει μπάτσο».

Μέρος της δράσης στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού αποτυπώνεται σε τηλεφωνική επικοινωνία, λίγες ημέρες μετά, μεταξύ εμπλεκόμενου προσώπου και φίλου του.

ΦΙΛΟΣ: “Και ευθεία βολή ε; Μπαμ”.

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ: “Ναι”.

ΦΙΛΟΣ: “Και όποιον πάρει ο χάρος”

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ: “Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές, ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;”

ΦΙΛΟΣ: “Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν”.

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ: “Ναι πήγαν να γ@μ@σ@@ν τα ματ και ήταν λίγα τα ματ”.

Όπως όλα δείχνουν,  στόχος ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν έκαναν την επίθεση, έλεγαν τις φράσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Έχουμε πόλεμο, θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά – εκεί που είχε γίνει στο παρελθόν μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών – θα σας βρουν όλους κρύους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα