Ροδόπη: Βανδάλισαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Ροδόπη: Βανδάλισαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο
Άγνωστοι βανδάλισαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ροδόπης Caption/Facebook

Καταστροφές υπέστησαν τάφοι στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Πολυάνθου Ροδόπης. Την υπόθεση διερευνά η ΕΛ.ΑΣ ενώ με ανακοίνωσή του ο γ.γ. Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, τόνισε πως πρόκειται για "ντροπή και ύβρη".

Στόχος βανδαλισμών έπεσε το μουσουλμανικό νεκροταφείο στον Πολύανθο Ροδόπης, με αρκετούς τάφους να έχουν υποστεί καταστροφές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα κίνητρα των δραστών, ωστόσο η υπόθεση διερευνάται από τις Αρχές, όπως γνωστοποίησε και με επίσημη ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής.

Καλαντζής: Ντροπή και ύβρη

Με ανακοίνωσή του ο Γ.Γ Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας πως πρόκειται για “ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καλαντζή:

“Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας. Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης.

Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν”.

Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μουφτείας Κομοτηνής:

“Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι από έναν ή από πολλούς δράστες έγιναν βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθος του δήμου Ιάσμου Π.Ε.Ροδόπης.

Προσευχόμαστε ο Πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν ή αυτούς τους ασεβείς ανθρώπους και να τους φωτίσει ώστε να καταλάβουν το λάθος τους. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου.

Στην πρόσφατη δοκιμασία με τις πυρκαγιές όλοι μαζί μουσουλμάνοι και χριστιανοί ενωθήκαμε και συμπαρασταθήκαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς διάκριση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το κάνει πάντα.

Ευτυχώς η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου”.

=

Οδοιπορικό του NEWS 24/7 σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα