Σαρηγιάννης: Ίσως τα πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα να φέρουν προβλήματα

Σαρηγιάννης: Ίσως τα πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα να φέρουν προβλήματα
Glomex

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για την κατάσταση στο Μεσολόγγι, στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για το τι αναμένεται να συμβεί τον Μάϊο σχετικά με την πανδημία.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σχολίασε το πως εξελίσσεται η πανδημία στην χώρα, ενώ πρότεινε ορισμένες λύσεις προκειμένου να μην υπάρξει απότομη αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Μάϊο.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Open, σχολίασε την κατάσταση στο Μεσολόγγι, στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο και για το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και της εστίασης.

Η αύξηση των κρουσμάτων στο Μεσολόγγι

Ο καθηγητής, αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στο Μεσολόγγι, τονίζοντας πως η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα των συρροών του Πάσχα στην πόλη.

“Αυτό δείχνει το πόσο σωστό ήταν να μην γίνουν οι περίφημες διαπεριφερειακές μετακινήσεις μέσα το Πάσχα”, είπε.

Το ιικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη

Η αύξηση του ιικού φορτίου στην Θεσσαλονίκη, κατά τον κ. Σαρηγιάννη, δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. “Θα δούμε μια αύξηση κρουσμάτων για λίγο και μετά θα πέσει”, είπε ο ίδιος.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε επίσης την σημασία που έχει η μάσκα, ακόμη και όταν ο κόσμος κάθεται σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο.

“Στην Θεσσαλονίκη η μάσκα σε καθισμένους σε τραπεζάκια ή εστιατόρια δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Το έκανα εγώ και ήμουν ο μόνος. Το σωστό είναι να φοράμε μάσκα και όταν καθόμαστε, καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι κουραστικό, όμως είναι πιο κουραστικό να μην μπορείς να αναπνεύσεις” τόνισε.

Το άνοιγμα του τουρισμού

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα κρούσματα θα σταθεροποιηθούν σε έναν μέσο όρο 2600 μολύνσεων ημερησίως, όμως είναι δύσκολο ο αριθμός να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχουν πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα αυτήν την περίοδο.

Ο κ. Σαρηγιάννης, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, πρότεινε οι τουρίστες που θα εισέρχονται στην χώρα να κάνουν ένα μοριακό τεστ ή ένα rapid, στις πρώτες 7 μέρες που θα βρίσκονται στην χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα