Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική μετά το σεισμό-Δεν υπάρχουν κλήσεις για παροχή βοήθειας

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική μετά το σεισμό-Δεν υπάρχουν κλήσεις για παροχή βοήθειας
Όχημα της πυροσβεστικής Eurokinissi

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο πρώτος και ισχυρότερος σεισμός σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ήταν εντάσεως 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 153 χλμ. Β/Δ της Αθήνας και 16 χλμ. Βόρεια του Αιγίου, στην περιοχή του Μαραθιά Φωκίδας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στην Δυτική Ελλάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε 16 χλμ. Βόρεια του Αιγίου, στον Μαραθιά Φωκίδας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο πρώτος και ισχυρότερος σεισμός σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ήταν εντάσεως 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 153 χλμ. Β/Δ της Αθήνας και 16 χλμ. Βόρεια του Αιγίου.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε με το ίδιο ακριβώς επίκεντρο 29 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με μέγεθος 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Στην ευρύτερη περιοχή έχει προκληθεί όπως είναι λογικό έντονη ανησυχία και οι σεισμοί έγιναν εξαιρετικά αισθητοί, ενώ κάτοικοι τηλεφωνούν στο γεωδυναμικό και να αναφέρουν συνεχείς μικρές δονήσεις και βουητό.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τις έως τώρα ενέργειές της αναφέρει:

«Μετά την σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθιά Φωκίδας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα