Σε ύφεση οι φωτιές στην Λαυρεωτική – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις

Σε ύφεση οι φωτιές στην Λαυρεωτική – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις
Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κερατέα. Τους 165 έφτασαν οι απεγκλωβισμοί πολιτών που πραγματοποιήθηκαν χθες από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν χθες στην περιοχή της Λαυρεωτικής με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία και να αντιμετωπίζουν τις μικρές αναζωπυρώσεις που προκύπτουν λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Αντίστοιχα άμεση ήταν η επέμβαση στη φωτιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαυρίου, λόγω του ότι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση δυνάμεις και έτσι ευτυχώς δεν επεκτάθηκε η φωτιά στον εθνικό δρυμό, αφού λόγω των ανέμων θα μπορούσε να σύντομα να εξαπλωθεί μέχρι το Σούνιο.

Στην περίπτωση της φωτιάς της Φέριζας που έφτασε μέχρι την Ανάβυσσο και προκάλεσε ζημιές και σε σπίτια σε διάφορους οικισμούς, παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, 185 άντρες της Πυροσβεστικής με 48 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Στην περίπτωση του Αγίου Κωνσταντίνου Λαυρεωτικής, παραμένουν και επιχειρούν 52 άντρες με 21 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ολόκληρο το κυκλοφοριακό δίκτυο της περιοχής έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ η Αστυνομία, προχώρησε χθες συνολικά σε 165 απεγκλωβισμούς πολιτών που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σημεία αυτά και συγκεκριμένα 101 από δυνάμεις της Ασφάλειας και 64 από την Άμεση Δράση.

Με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διενεργεί έρευνα για την εξιχνίαση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν χθες στην περιοχή. Οι φωτιές σε Μεσσηνία και Ηλεία έχουν πλέον οριοθετηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα