Σεπόλια: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες – Στον εισαγγελέα και ο 40χρονος του Επαναστατικού Αγώνα

Σεπόλια: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες – Στον εισαγγελέα και ο 40χρονος του Επαναστατικού Αγώνα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 24χρονο, στους φίλους και γείτονές του για τα επεισόδια με την αστυνομία στα Σεπόλια, όπως επίσης και στον καταδικασμένο για τον Επαναστατικό Αγώνα. Χειροκροτήματα στην Ευελπίδων.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες μετά από επεισόδια που έγιναν έξω από το μετρό στα Σεπόλια μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών, το απόγευμα της Τρίτης. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε επίσης και ο καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που συνελήφθη, επίσης χθες, στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια ελέγχων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 24χρονου νεαρού που συνέλαβαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι του στα Σεπόλια για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης. Παράλληλα, άσκησε δίωξη και στους τρεις φίλους και γείτονες του 24χρονου για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας που αφορά το αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Σε βάρος του 40χρονου καταδικασμένου για τον Επαναστατικό Αγώνα ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για αύριο, Πέμπτη. Ο κατηγορούμενος με εντολή δικαστηρίου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στην εισαγγελία φίλοι και συγγενείς τους που τους ανέμεναν στην Ευελπίδων τους χειροκροτούσαν φωνάζοντας συνθήματα. Η μητέρα του 24χρονου κατήγγειλε σε δηλώσεις της αστυνομική βία τόσο σε βάρος του 24χρονου όσο και σε βάρος της ίδιας και της κόρης της, περιγράφοντας λεπτομερώς άγριο, όπως καταγγέλλει, ξυλοκόπημα που υπέστησαν όλοι τους στην εξώπορτα του σπιτιού τους. Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της.

Η μητέρα άλλου νεαρού συλληφθέντα καταγγέλλοντας επίσης βία από την πλευρά της αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα