Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο – Η συγκινητική ανάρτηση

Διαβάζεται σε 2'
Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο – Η συγκινητική ανάρτηση
Facebook/@Efterpi Konstantarogianni

Μια ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων εισήλθε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος, για να μην το αφήσει μόνο του. Η συγκινητική ανάρτησή της.

Σε μια συγκινητική πράξη ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης προχώρησε μια ακτινολόγος από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα”.

Όπως έκανε γνωστό η ακτινολόγος Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη μέσω ανάρτησής της στο Facebook, εισήλθε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος. Το βρέφος δεν είχε συνοδό για να το κρατήσει ακίνητο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, και η ακτινολόγος αποφάσισε να το συνοδεύσει η ίδια. Η ενέργεια αυτή είχε ως στόχο να εξασφαλίσει την επιτυχία της εξέτασης και να αποτρέψει οποιαδήποτε αποτυχία λόγω της κίνησης του βρέφους.

Αυτή η πράξη ανθρωπιάς υπογραμμίζει την αφοσίωση του ιατρικού προσωπικού που ξεπερνά τα τυπικά καθήκοντα και δείχνει βαθιά φροντίδα και συμπόνια προς τους ασθενείς, ειδικά προς τους πιο ευάλωτους. Η ιστορία αυτή αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι η ανθρωπιά στην ιατρική περίθαλψη και πώς οι μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών.

Η ανάρτηση της ακτινολόγου

“Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας .

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας …και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα