Συνελήφθησαν φυγόποινοι που χρωστούσαν πλήθος δεδουλευμένων

Συνελήφθησαν φυγόποινοι που χρωστούσαν πλήθος δεδουλευμένων
Περιπολικό της ΕΛΑΣ eurokinissi

Σε βάρος ενός 74χρονου και μίας 66χρονης εκκρεμούσαν σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, ενώ εμφάνιζαν διαφορετικές διευθύνσεις κάθε φορά για να αποφεύγουν την σύλληψη.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα στην Λυκόβρυση, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 74χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 52 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 72 ετών και 4 μηνών και χρηματική ποινή 70.600 ευρώ.

Οι καταδίκες αφορούσαν τα αδικήματα της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε υπαλλήλους, μη καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της παράβασης της φορολογικής νομοθεσίας, της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, της πλαστογραφίας, παράβαση της νομοθεσίας περί ερασιτεχνικού αθλητισμού και σωματικές βλάβες.

Σε μία άλλη περίπτωση, πρωινές ώρες σήμερα στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 66χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν 10 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 16 ετών και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ, για τα αδικήματα της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε υπαλλήλους, μη καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της παράβασης της φορολογικής νομοθεσίας και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ως ιδιοκτήτες επιχείρησης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού κτιρίων, δεν κατέβαλαν έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές στους υπαλλήλους τους, τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς, τις εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων και εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά.

Επιπλέον, ο 74χρονος προέβαινε στην έκδοση ακάλυπτων επιταγών προς εξόφληση υποχρεώσεων της επιχείρησης, ενώ ως πρόεδρος ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου είχε εμπλακεί σε επεισόδια εντός αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα διευθύνσεις κατοικίας και χρησιμοποιούσε οχήματα τρίτων προσώπων προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα