Σύνοδος Πρυτάνεων: Ανησυχία για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, στήριξη στους εμβολιασμούς

Σύνοδος Πρυτάνεων: Ανησυχία για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, στήριξη στους εμβολιασμούς
AΠΕ-ΜΠΕ

Η Σύνοδος Πρυτάνεων δημοσίευσε ανακοίνωση σχετικά με τις ανησυχίες τους για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης, ενώ τόνισαν επιπλέον την ανάγκη για εμβολιασμούς προκειμένου να επιστρέψουν τα μαθήματα στη δια ζώσης διδασκαλία.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την «ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές» εξέδωσε η Σύνοδος Πρυτάνεων.

“Ζητούμε, υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών. Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων” η ανακοίνωση τόνισε.

Παράλληλα, με άλλη της ανακοίνωση, η Σύνοδος εισηγείται την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προς τούτο “θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα