Στα νησιά τρέμουν τον κορονοϊό – ζητούν ‘απαγορευτικό’

Στα νησιά τρέμουν τον κορονοϊό – ζητούν ‘απαγορευτικό’
Άφιξη πλοίου στο λιμάνι της Σκοπέλου Eurokinissi

Δεν είναι μονάχα η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου που αντιδρά στην εσωτερική μετακίνηση από τα αστικά κέντρα στα ελληνικά νησιά υπό το φόβο της εξάπλωσης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, ζήτησε από την Πολιτεία επιπλέον μέτρα για την προστασία των νησιών συνολικά από τον κορονοϊό.

Μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείο, η κ.Διαμάντη ζήτησε αφενός από τους ετεροδημότες ή αλλοδαπούς που διατηρούν εξοχική κατοικία στο νησί να μην κάνουν το ταξίδι, παραμένοντας στον τόπο διαμονής τους όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου από την Πολιτεία την ενίσχυση των υποδομών υγείας πριν να προκύψουν κρούσματα. Διότι σε ενδεχόμενη ανάγκη, το τοπικό σύστημα θα είναι δύσκολο ούτως ή άλλως να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, πόσο μάλλον επιπλέον κόσμο.

Ακούμε μέρες τώρα από συναδέλφους και φίλους στα άλλα νησιά και κυρίως των Κυκλάδων, να εκφράζουν την ίδια αγωνία. Εμείς, εδώ στη Σκόπελο, δεν έχουμε τόσους γιατρούς για να καλύψουμε τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση και μπορούν να έρθουν στο νησί αλλοδαποί και Έλληνες από άλλα μέρη. Ήδη, ορισμένοι το πράττουν. Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο -άθελά τους- και αυτοί να μεταφέρουν τον ιό. Στόχος μας και θέληση όλων είναι να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση και να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Να είμαστε ασφαλείς και να μπορούν όσοι επιθυμούν να μας επισκέπτονται και να απολαύσουν τις ομορφιές των νησιών μας. Ζητάμε από τους συνανθρώπους μας να μείνουν στα σπίτια τους και να συνδράμουν στη μη εξάπλωση του ιού“, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχες παραινέσεις ακούγονται από ντόπιους φορείς αρκετών νησιών της χώρας προς κατοίκους της ενδοχώρας. Υπάρχουν, βέβαια, ετεροδημότες που φροντίζουν προτού μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους να ελεγχθούν για να μην μεταφέρουν οτιδήποτε στο περιβάλλον που σκοπεύουν να εγκατασταθούν τις επόμενες ημέρες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα