Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 στο myCar

Διαβάζεται σε 2'
autokinita
Οχήματα σε δρόμο της Αθήνας INTIME

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024. Αναλυτικός οδηγός για να τα κατεβάσετε.Τι απαιτείται.

Στη διάθεση των ιδιοκτητών και ιδιοκτητριών αυτοκινήτων είναι η πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Πλέον, όσοι από τους οδηγούς “βιάζονται” να κλείσουν εκκρεμότητες πληρωμών μπορούν να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να τυπώσουν ή να αποθηκεύσουν ψηφιακά το ειδοποιητήριο τους και να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού.

Tα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Στην πλατφόρμα προς την διακρίβωση της οφειλής απαραίτητη είναι η χρήση  κωδικών του Taxisnet, προσωπικού ΑΦΜ καθώς και του αριθμου κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα βήματα

Μετά την είσοδο στο MyCar, όσοι και όσες ενδιαφέρονται πατουν το “πεδίο” με την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Σε αυτό το σημείο εισάγονται οι κωδικoί του Taxisnet και μετά ο/η ενδιαφερόμενος πατάει στο πεδίο ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μετά σειρά έχει το πεδίο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Αμέσως μετά επιλέγεται το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνεται ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2022) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος (υπάρχει επιλογή).

Μετά γίνεται “κλικ” πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σωθεί το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορεί να τυπωθεί.

Tρόποι πληρωμής:

  • Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • Μέσω Web Banking εφόσον προυπάρχει διαθέσιμη πρόσβαση. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα