Τελικός Conference League: Ολοκληρώθηκε η “σάρωση” της OPAP Arena – Όλα τα μέτρα

Διαβάζεται σε 2'
OPAP Arena
OPAP Arena INTIME

Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε η “σάρωση” της OPAP Arena από Αστυνομικούς της Ασφάλειας και πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ με σκύλους K-9. Οι τελευταίες “πινελιές” των μέτρων.

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η “σάρωση” της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League. Το γήπεδο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από Υπηρεσίες της Ασφάλειας και πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ με σκύλους Κ-9 και στην τελευταία σύσκεψη αποφασίστηκαν οι τελευταίες «πινελιές» των μέτρων ασφαλείας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η περίμετρος ασφαλείας που έχει στηθεί και έχει ελεγχθεί, ενώ ελέγχθηκαν και οι έξοδοι κινδύνου και επίσης ασφαλίστηκαν.

Παρουσία αξιωματικών της Αστυνομίας έχουν επίσης πραγματοποιηθεί και διάφορες δοκιμές στο γήπεδο για την λειτουργία του, ενώ ο Δήμος ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων και η ΕΛ.ΑΣ. την διανομή του εγγράφου στους κατοίκους της περιοχής.

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας επίσης ελέγχθηκε εξονυχιστικά και φυλάσσεται μόνιμα πλέον από δυνάμεις Τάξης, Ασφάλειας και Πυροσβεστική. Στο γήπεδο θα βρίσκονται επίσης 120 εθελοντές διασώστες, ενώ για πρώτη φορά εντός του γηπέδου θα υπάρχει τοποθετημένο προσωπικό πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής με παρουσία σε κάθε θύρα και σε κάθε κερκίδα.

Ακόμα και αν περάσει κάτι από τα «Δρακόντεια» μέτρα και τους ελέγχους και γίνει τυχόν ρίψη βεγγαλικού εντός του γηπέδου, οι πυροσβέστες θα το απομακρύνουν και θα το σβήνουν άμεσα, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ. θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί που θα μπουν τα αντιντρόουν συστήματα. Για κάθε ενδεχόμενο έχουν εξασφαλιστεί ακόμη και νοσοκομεία, αν τυχόν χρειαστεί μαζική μεταφορά ατόμων σε αυτά.

Από τους επικεφαλής των δυνάμεων έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες ενεργειών στο σύνολο των αστυνομικών που θα καλύψουν τα μέτρα, ανάλογα φυσικά με το σημείο στο οποίο έχουν οριστεί.

Όλοι οι φίλαθλοι θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στο γήπεδο, θα διενεργείται σωματικός έλεγχος σε όλα τα σημεία πριν μπει κάποιος εντός του γηπέδου και βεβαίως κανείς δεν θα επιτραπεί να επιβιβαστεί σε λεωφορεία και τρένα, χωρίς εισιτήριο και ταυτότητα.

Σημειώνεται ότι η μορφή του εισιτηρίου δεν επιτρέπει την πλαστογράφηση του. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο εισιτήριο, ένας γραμμωτός κώδικας ασφαλείας ο οποίος δεν αντιγράφεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα