Τέμπη: Στoν Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος για Τριαντόπουλο

Διαβάζεται σε 3'
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη EUROKINISSI

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παραπέμπεται μήνυση γονέα θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Την προσφυγή του Π. Ασλανίδη -πατέρα θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη- κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών που αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου για τις κατηγορίες περί μπαζώματος, έκανε δεκτή η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη προς την Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποία ζητούν την διερεύνηση “τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών”.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα των Τεμπών είχε μπαζωθεί, με αποτέλεσμα -όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς- την αλλοίωση του χώρου. Μάλιστα, στη μήνυση γινόταν ευθεία αναφορά κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Τριαντόπουλος: Δεν είχα ανάμειξη στο “μπάζωμα” των Τεμπών

Κατηγορηματικά διέψευσε στις τελευταίες του δηλώσεις ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην διαμόρφωση του χώρου στο δυστύχημα των Τεμπών, χαρακτηρίζοντας τους «εντελώς αβάσιμους» τονίζοντας ότι η παρουσία του στη περιοχή είχε μόνο συντονιστικό ρόλο ενώ οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό αποφάσισαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών, ως «διευρυμένη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας τραγωδίας χωρίς ίχνος μέτρου και ορίου».

Στην παρέμβαση του, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, ο κ. Τριαντόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού δυστυχήματος από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «παραπλάνηση, αναπαραγωγή fake news και ψέματα, με αναπόδεικτα σενάρια και λάσπη με πολιτικό πρόσωπο με μοναδικό στόχο κομματικά οφέλη».

Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, «το βράδυ που έγινε το σιδηροδρομικό ατύχημα ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές για όσους βρέθηκαν εκεί και κάθε του αναφορά γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στους συγγενείς και στην κοινωνία».

«Χωρίς αμφιβολία, δεν μπορούμε να νιώσουμε στο ελάχιστο το πόνο των συγγενών των θυμάτων που εκφράστηκε με θυμό και εύλογα ερωτήματα τα οποία θέλουν απαντήσεις και φυσικά δικαιοσύνη.

Πρέπει όλοι να στεκόμαστε απέναντι στον πόνο, με σεμνότητα, ταπεινότητα και σκυμμένο κεφάλι, όχι όμως και απέναντι σε όσους τρίτους εργαλειοποιούν αυτό το τραγικό δυστύχημα για πολιτικά οφέλη, όχι όμως απέναντι στη παραπλάνηση, στο ψέμα, στα αναπόδεικτα σενάρια και στη λάσπη με πολιτικό πρόσωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος και πρόσθεσε:

«Με την πρόταση δυσπιστίας κορυφώνεται μία διευρυμένη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας τραγωδίας χωρίς ίχνος μέτρου και ορίου. Μία μεθοδευμένη προσπάθεια με στόχο την κυβέρνηση τον κλονισμό της ομαλής πορείας που ακολουθεί η πατρίδα μας.

Προσπαθείτε να χτίσετε ένα αφήγημα περί συγκάλυψης, όταν όλα είναι στη δικαιοσύνη και προχωρούν με χρόνους που απέχουν παρασάγγας από το παρελθόν σας, όταν μέλημα όλων μας είναι να πέσει άπλετο φως για όλα και για όλους.

Το δικό σας μέλημα είναι η συνωμοσιολογία, η αβάσιμη σεναριολογία, τα fake news, τα ψέματα για να στοχεύσετε προς την κυβέρνηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα