Μικρή Βαλεντίν: Νέα τροπή στην υπόθεση. Θρίλερ με τη μητέρα και τεστ DNA

Μικρή Βαλεντίν: Νέα τροπή στην υπόθεση. Θρίλερ με τη μητέρα και τεστ DNA
Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν Eurokinissi

Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Βαλεντίν, που χάθηκε στο Παγκράτι και βρέθηκε στη Γαλλία. Μία από τις δύο θείες του παιδιού ισχυρίζεται τώρα ότι είναι βιολογική της μητέρα. "Κουβάρι" ελληνικές και γαλλικές Αρχές

Το παιδί βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του… Αυτό είναι το πλέον σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της οποίας τονίζουν ότι αυτή ήταν η προτεραιότητα και αυτό επετεύχθη.

Τα επόμενα 24ωρα θα δοθεί βάρος στο ξεμπλεχτεί το κουβάρι που έχουν προκαλέσει τα μέλη της οικογένειας των Κονγκολέζων σε γαλλικές και ελληνικές Αρχές και βεβαίως θα γίνει τεστ DNA για να διαπιστωθεί ο πραγματικός βαθμός συγγένειας ή όχι των εμπλεκομένων με την 7χρονη Βαλεντίν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου στις 24 Δεκεμβρίου με ημέρα εξαφάνισης την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και το παιδί είχε φύγει ήδη για Γαλλία από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Γαλλία και ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα.

 

Οι Αρχές είχαν εντοπίσει τηλεφωνικές κλήσεις προς και από Γαλλία του Αμπελκά, πριν και μετά την εξαφάνιση της μικρής, ενώ ο πρόσφατος εντοπισμός του εισιτηρίου που έβγαλε με τα πραγματικά του στοιχεία μέσω του ταξιδιωτικού εγγράφου που κατείχε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) επιτάχυνε τις προανακριτικές διαδικασίες.

Ο πατέρας της 7χρονης μαθήτριας παραμένει υπό κράτηση για την πλαστή ισπανική ταυτότητα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην οικία του και συνελήφθη επίσης ένας συγκάτοικός του για συναυτουργία. Αφού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, η κράτησή του και η ανάκρισή του θα συνεχιστεί μέχρι να διαπιστωθούν και τυχόν άλλες έκνομες ενέργειες και σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές θα γίνει ξεκάθαρο στα επόμενα 24ωρα αν θα υπάρξουν και πρόσθετες διώξεις, πέρα από την κατοχή του πλαστού εγγράφου.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης χθες το βράδυ, που κρατούσε από την περασμένη Δευτέρα, ο πατέρας της Βαλεντίν «έσπασε» και ομολόγησε τα πάντα και παραδέχτηκε πως το κορίτσι το παρέλαβε μία συγγενής της εκλιπούσας γυναίκας του που ζούσε στην Γαλλία.

Η θεία του παιδιού ήρθε στην Αθήνα πιθανόν με πλαστά έγγραφα και χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κόρης της, πήρε το κορίτσι στο Παρίσι όπου διέμενε, για μια καλύτερη ζωή. Από εκεί η θεία φέρεται να μετέφερε το παιδί σε προάστιο της Λυών όπου διαμένει η αδερφή της και της το παρέδωσε.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Αμπελκά είχε σκοπό να ακολουθήσει και είχε προμηθευτεί γι αυτόν τον σκοπό εισιτήριο. Σημειώνεται, ότι παρότι είχε την πλαστή ισπανική ταυτότητα έκλεισε το αεροπορικό εισιτήριο για Παρίσι χρησιμοποιώντας τα πραγματικά του στοιχεία.

Οι ελληνικές Αρχές τον πρόλαβαν ουσιαστικά λίγο πριν διαφύγει για να βρει την κόρη του στη Γαλλία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε βιντεοκλήση με την συγγενή του παιδιού στη Λυών, είδαν ότι η Βαλεντίν είναι καλά και ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές Αρχές για να μεταβούν στην οικία και να παραλάβουν το κορίτσι.

Η θεία που ισχυρίζεται τώρα ότι είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν

Η ίδια γυναίκα που βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία, ισχυρίζεται πλέον μέσω του συνδέσμου στη Γαλλία, πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία όμως ο Αμπελκά την είχε παρουσιάσει ως νεκρή…

Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων, αλλά και για την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων των εμπλεκομένων και της διεύθυνσης που μένει το παιδί στην Γαλλία.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,

η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,

για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα