Θάνατος 46χρονου στη Χαλκίδα: “Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη” – Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Θάνατος 46χρονου στη Χαλκίδα: “Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη” – Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Διανομέας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

"Ευρέως γνωστό" ήταν πως ο 46χρονος εργαζόταν ως διανομέας σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Αντιδράσεις για τη στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκίδας.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στο άκουσμα της τραγικής είδησης θανάτου ενός 46χρονου από τη Χαλκίδα, που εκτελούσε χρέη διανομέα, χωρίς σύμβαση εργασίας, σε ψησταριά της πόλης εν μέσω ακραίου καύσωνα, με τους εργαζόμενους να εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες για να εξασφαλιστεί στην πράξη η προστασία τους από τον καύσωνα.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άνδρα που έχασε τη ζωή του, ενώ σημειώνει πως ήταν ευρέως γνωστό πως εργαζόταν ως διανομέας. Παράλληλα, αναφέρεται στη στάση του νοσοκομείου Χαλκίδας, σημειώνοντας πως “προκαλεί ερωτηματικά το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος δεν ήταν διανομέας”.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στην Εύβοια, Αντώνης Κούκουρας, μιλώντας στο OPEN δήλωσε πως ήταν ευρέως γνωστό ότι ο 46χρονος δούλευε ανασφάλιστος για χρόνια ως διανομέας με το ποδήλατό του.

«Είμαστε συντετριμμένοι και οργισμένοι από τον θάνατο του 46χρονου στην Χαλκίδα. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια τους να βγάλουνε το μεροκάματο για να ζήσουνε, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ειδικά οι συνάδελφοι οι διανομείς δουλεύουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, στις οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις υποχρεώνονται να δουλέψουν. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον χαμό του 46χρονου προβήκαμε σε ενέργειες και επικοινωνήσαμε και με την Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα επισκεφθήκαμε καταστήματα εστίασης και απαιτήσαμε 12:00-17:00 να σταματήσει το ντελίβερι για τις επόμενες μέρες», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σε ερώτηση αν εργαζόταν ανασφάλιστος ο 46χρονος στο ψητοπωλείο ο κ. Κούκουρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Επειδή τυχαίνει το κατάστημα εστίασης να είναι κοντά στο Εργατικό Κέντρο, μέσα στο κέντρο της Χαλκίδας, ήταν ευρέως γνωστό ότι δούλευε ανασφάλιστος για χρόνια ως διανομέας με το ποδήλατό του στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Επίσης μας προξένησε μεγάλη εντύπωση το Δελτίο Τύπου που έβγαλε το νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι δεν ήταν διανομέας. Εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι ο συνάδελφος δούλευε εκεί πέρα, ήταν προφανώς ανασφάλιστος, αλλά αυτό πρέπει να το ελέγξουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

«Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του εχθές στη Χαλκίδα μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ο συνάδελφος, σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως ήταν ευρύτατα γνωστό, δούλευε –πιθανότατα ανασφάλιστος- σε κατάστημα εστίασης του κέντρου της Χαλκίδας κάνοντας διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι συνάδελφοι διανομείς ειδικότερα μέσα στον καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που το υπουργείο αναγκάστηκε να ανακοινώσει μετά από παρέμβαση Σωματείων!

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Προειδοποιούμε κυβέρνηση, εργοδοσία πως το Εργατικό Κέντρο με άμεσες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς θα συμβάλει ώστε να εξασφαλιστεί στη πράξη η διακοπή εργασίας 12:00 με 17:00, χωρίς να χαθεί κανένα μεροκάματο.

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος «δεν ήταν διανομέας», όπως και η υπαναχώρηση ορισμένων ΜΜΕ από τα αρχικά τους δημοσιεύματα.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα μπει μπροστά ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι αιτίες θανάτου του συναδέλφου και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα