Χαλκίδα: Ο 46χρονος εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά, χωρίς σύμβαση

Χαλκίδα: Ο 46χρονος εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά, χωρίς σύμβαση
Κατάστημα εστίασης (φωτο αρχείου) iStock

Σημαντικά στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τον θάνατο του 46χρονου στη Χαλκίδα, πιθανότατα λόγω έκθεσής του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον ιδιοκτήτη της ψησταριάς.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο 46χρονου στη Χαλκίδα από ανακοπή καρδιάς, μετά από ενδεχόμενη έκθεσή του σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψησταριάς στην οποία φέρεται να εργαζόταν ο 46χρονος.

Ο άνδρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται στην Ασφάλεια σε βάρος του είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Τι έδειξε η έρευνα της αστυνομίας

Αν και αρχικά είχε δημοσιευτεί ότι ο άτυχος άνδρας ήταν διανομέας, οι συγγενείς του το διέψευσαν, επισημαίνοντας πως δεν ασκούσε αυτό το επάγγελμα. Τουλάχιστον, στα χαρτιά, όπως προκύπτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά, χωρίς όμως σύμβαση εργασίας.

Όταν ο 46χρονος επέστρεψε σπίτι του, γύρω στις 16:00, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε λίγη ώρα μετά.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 46χρονου θα φανούν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.






Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Τα αιτία θανάτου του 46χρονου άνδρα στην Χαλκίδα προσδιορίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, αναφέρεται σε έκθεσή του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους εν μέσω καύσωνα

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε χθες πως τίθενται ξανά σε ισχύ τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που αφορούν την προστασία τους και την αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησής τους.

Συγκεκριμένα για τον ιδιωτικό τομέα ισχύουν τα εξής:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00. Αφορά χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο και delivery όταν η θερμοκρασία. διαμορφώνεται σε τιμή άνω των 40οC και ταυτόχρονα η τιμή του δείκτη υγρασίας διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 20%.
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία.
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα