Θεσσαλονίκη: 35 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας – Εκτάκτως μεταβαίνει ο Τσιόδρας

Θεσσαλονίκη: 35 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας – Εκτάκτως μεταβαίνει ο Τσιόδρας
Σωτήρης Τσιόδρας - 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μεταβαίνει εκτάκτως στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μετά τα 35 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον οίκο ευγηρίας.

Στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 35 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε επτά ηλικιωμένους, δύο άντρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 85-92 χρονών, καθώς και σε μια εργαζόμενη.

Οι επτά ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους.

Σύμφωνα με τη Voria.gr, ένας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.

Κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Τι αναφέρει ο οίκος ευγηρίας

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με τον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα ξανά γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων.

«Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κ. Ζαγκλής.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμα εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα