Θεσσαλονίκη: 66χρονος κοσμηματοπώλης συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία – Τι εντόπισαν οι Αρχές

Θεσσαλονίκη: 66χρονος κοσμηματοπώλης συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία – Τι εντόπισαν οι Αρχές
Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης INTIME NEWS

Ένας 66χρονος ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία, καθώς και για παράβαση του νόμου "περί όπλων". Αναλυτικά όσα εντόπισαν οι Αρχές μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Ένας 66χρονος κοσμηματοπώλης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία, ύστερα από έφοδο της Αστυνομίας στο κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν εντός του κοσμηματοπωλείου 242 νομίσματα και ένα Ιερό Ευαγγέλιο παλαιού τύπου, καθώς και μία βεβαίωση παραλαβής για το Ευαγγέλιο, στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία ενός 78χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε επίσης δικογραφία.

Αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε γνωμάτευση στα παραπάνω αντικείμενα, διαπίστωσε ότι το Ιερό Ευαγγέλιο και έξι εκ των νομισμάτων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας “Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Όπως ανέφερε, το Ιερό Ευαγγέλιο εντάσσεται χρονολογικά στο 18ο αιώνα και το νομίσματα προ του 1453 μ.Χ..

Τέλος, οι Αρχές κατάσχεσαν και 216 φυσίγγια, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του 66χρονου κοσμηματοπώλη, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία παράβασης της νομοθεσίας “Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων” αλλά και της νομοθεσίας “περί όπλων”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα