Θεσσαλονίκη: Ανακατάληψη της “Terra Incognita” – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Ανακατάληψη της “Terra Incognita” – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των ΜΑΤ
Κατάληψη "Terra Incognita" GRTimes

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε ανακατάληψη του κτιρίου της κατάληψης "Terra Incognita" στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε άμεση επέμβαση των ΜΑΤ. Πληροφορίες για πολλές προσαγωγές.

Σε ανακατάληψη του κτιρίου της κατάληψης “Terra Incognita” στη Θεσσαλονίκη, που εκκενώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές τον Αύγουστο του 2021, προχώρησαν σήμερα Τετάρτη (4/1) μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με τους GRTimes, ακολούθησε μεγάλη επέμβαση των ΜΑΤ, οι οποίοι “έσπασαν” την κατάληψη και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών ατόμων που στέκονταν μπροστά από το κτίριο.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ προσέγγισαν το σημείο της κατάληψης από δύο πλευρές, τόσο από την οδό Τάσκου Παπαγεωργίου, όσο και από την οδό Φιλίππου, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Διαδηλωτές καταγγέλουν υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά της Αστυνομίας, καθώς πολλοί φέρονται να δέχτηκαν πολλαπλά χτυπήματα με γκλοπ και ασπίδες.

Αυτήν την ώρα ερευνάται ο χώρος του κτιρίου ενώ συνεχίζονται οι προσαγωγές των ατόμων.

Περίπου 50 άτομα βρίσκονται έξω από το κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του απεργού πείνας Θάνου Χατζηαγγέλου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Τάσκου Παπαγεωργίου, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη δεύτερη, έως και το ύψος της οδού Ολύμπου.

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα