Θεσσαλονίκη: Αποπομπή της αντιδημάρχου Παιδείας και του προέδρου του Δ.Σ. για σκάνδαλο με τα εμβόλια

Θεσσαλονίκη: Αποπομπή της αντιδημάρχου Παιδείας και του προέδρου του Δ.Σ. για  σκάνδαλο με τα εμβόλια
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την καρατόμηση της Δήμητρας Ακριτίδου από την αντιδημαρχία Παιδείας και του Δρόσου Τσαβλή από την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για εμβολιασμούς εκτός σειράς, αποφάσισε ο Κ. Ζέρβας. Εκτός και από την ΝΔ

Από τα καθήκοντά τους απάλλαξε την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εμβολιασμών εκτός σειράς. Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, τέθηκε σε αναστολή και η κομματική τους ιδιότητα.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, καθώς η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί, και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.

Ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις καταγγελίες για τις παρατυπίες στους εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο κ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Σε ό,τι αφορά την κ. Ακριτίδου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμβολιάστηκε η ίδια εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα στο οποίο είναι γιατρός η κόρη της.

Όπως ανακοινώθηκε από την Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα