Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
Εικόνα αρχείου SOOC

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ μετά τη λήξη πορείας για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Eπεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή.

Άτομα πέταξαν πέτρες, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, στο ύψος της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΑΤ εισέβαλαν το πρωί της Δευτέρας (19/2) στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λίγη μόλις ώρα μετά την εκκένωση της σχολής, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων προχώρησαν στην εκ νέου κατάληψη της Νομικής.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο, Τρίτη (20/2), προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τελούσε υπό κατάληψη από την προγραμματισμένη έναρξη της εξεταστικής περιόδου, πριν από έναν μήνα. Εξετάσεις μαθημάτων, όμως, έγιναν μόνο για μία εβδομάδα, όταν μετά από συνέλευση στην οποία είχαν προσέλθει και ψήφισαν 666 φοιτητές, έληξε η κατάληψη, για να αρχίσει ξανά μετά από αποφάσεις επόμενων συνελεύσεων, σε συνέχεια των οποίων συνεδρίαζε αντίστοιχα η συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος, γνωστοποιώντας στους φοιτητές κάθε φορά ότι οι εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο διά ζώσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα