Θεσσαλονίκη: Γιατί οι δρόμοι της γέμισαν με “τηγανητά αυγά”;

Θεσσαλονίκη: Γιατί οι δρόμοι της γέμισαν με “τηγανητά αυγά”;

Τι σημαίνουν τα τηγανητά αυγά που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες;

Τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τηγανητά αυγά που έχουν κατακλύσει την πόλη και έχουν σκεπάσει δρόμους, πεζοδρόμια, γέφυρες και τοίχους; Πρόκειται για την πρωτοβουλία με την ονομασία “eggonyourway”, που χάρη στη δημιουργό της, έχει δώσει στην πόλη ένα νέο εικαστικό προφίλ, πίσω από το οποίο κρύβεται και ένας συμβολισμός.

Συγκεκριμένα, η απεικόνιση αυγών που έχουν ζωγραφιστεί στους δρόμους απευθύνεται στους ανθρώπους που έχουν συνέχεια σκυμμένο το κεφάλι τους πάνω την οθόνη του κινητού τους.

Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης: “Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αυγό. Επίσης πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αυγό”.

Όσο για το πώς “γεννήθηκε” αυτή η ιδέα, η ίδια εξήγησε: “Ξεκίνησα να κάνω γκράφιτι με άλλο ψευδώνυμο το 2008. Φέτος ήθελα να κάνω κάτι άλλο χωρίς απλώς να γράφω ένα ψευδώνυμο επειδή κατάλαβα ότι μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο», τονίζει η «eggonyourway», που μάλλον πέτυχε το στόχο της. «Με αυτό στο μυαλό, ένα ζωγραφισμένο αυγό στον δρόμο σίγουρα κινεί την περιέργεια και σε αυτούς. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε το πού θα ζωγραφίσω τα αυγά, κρίνεται από το πού θα ταίριαζαν στη φωτογραφία”.

Τέλος, καταλήγει λέγοντας: “Φαντάζομαι και ελπίζω σε μια πόλη γεμάτη τηγανητά αυγά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα