Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε το διπλάσιο νερό που πέφτει όλο τον Ιούνιο

Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε το διπλάσιο νερό που πέφτει όλο τον Ιούνιο
Eurokinissi

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν τα διπλάσια κυβικά μέτρα νερού σε σχέση με τις φυσιολογικές συνθήκες Ιουνίου.

Μεγάλες καταστροφές σε δίκτυα και υποδομές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη. Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι ειδικοί τονίζουν πως μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν τα διπλάσια κυβικά μέτρα νερού που πέφτουν σε φυσιολογικές συνθήκες όλο τον μήνα Ιούνιο.

Στον δήμο Παύλου Μελά συνεχίζουν την αποκατάσταση των ζημιών στο ρέμα Ξηροποτάμου. Μάλιστα σήμερα μετά από δυο μέρες βρέθηκε και το τρίτο ΙΧ αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά. Η διοίκηση του δήμου ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης ζητά άμεσα να αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης. Η καταγραφή των ζημιών και οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα